Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite pažljivi i jasni

FOTO - 6 SEKUNDI Što poslodavac prvo gleda u vašem CV-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi uopće procijenili jeste li kandidat ili ne, profesionalcima obično treba šest sekundi da pogledom 'prelete' životopis i ocijene vas,

Iako mnogi koji se javljaju na natječaje za posao nikad ne saznaju zašto ga nisu dobili, u najnovijim studijama pokušalo se doći do odgovora na temelju čega se odabiru kandidati. Odnosno, što oni koji gledaju vaš životopis prvo vide i potom na temelju toga odlučuju.

Da bi uopće procijenili jeste li kandidat ili ne, obično im treba šest sekundi da pogledom 'prelete' životopis i ocijene vas, pokazalo je istraživanje časopisa The Ladders, prenosi Business Insider.

Studija je obuhvatila 30 profesionalaca koji regrutiraju nove zaposlenike, a u njoj je korištena tehnika 'praćenja pogleda'. Tijekom deset tjedana pratilo se što točno profesionalci u tom kratkom vremenu prvo registriraju na životopisu kandidata.

U šest sekundi, koliko troše na čitanje CV-a, prvo će pogledati ime, sadašnje radno mjesto i tvrtku, kada ste počeli raditi, radno mjesto na kojem ste bili prije toga, kada ste radili tamo i vaše obrazovanje.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti Slika nije dostupna Kemičari, stolari, pekari... Jeste li za posao na Sjevernom ili Južnom polu? Otvoren natječaj za 40 radnih mjesta

Evo zašto vam nitko ne odgovara na molbe za posao

Dva životopisa pokazuju kartu 'praćenja pogleda'. Jedan je životopis detaljnije proučen jer je bio jasnije napisan, sa gradiranim informacijama.

Kandidatima koji traže posao stoga se savjetuje da pri pisanju CV-a budu što jasniji te da podatke pišu prema važnosti, dakle najmanje važne na kraju, i po mogućnosti onim redoslijedom kako ih profesionalci i registriraju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene