Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim što će kemikalija okreće želudac, lako se uvlači u kožu i odjeću.


Daniel Idzkowski i Yves Perrenoud, izumitelji iz San Francisca, nadaju se da će uskoro na tržište plasirati lokot koji će spasiti mnoge bicikle. 

Vezani članci Prevarant se predstavljao kao policajac - 3 Pretvarao se da je policajac na tajnom zadatku pa pokrao starije za stotine tisuća eura: Policija opisala kako operira Ilustracija Novac umjesto u blagajnu stavljala u novčanik: Bankarica ukrala gotovo pola milijuna eura

Naime, dečki su na dobrom putu da dovrše takozvani SkunkLock, lokot smrdljivac koji će naprosto služiti tome da lopove usred posla natjera da odustanu od nakane.

Štos je u tome da će SkunkLock u sebi sadržavati kemikalije koje će se aktivirati u trenutku piljenja, čak toliko grozne da će i one najboljih želudaca tjerati na povraćanje.

"Laže vam svatko tko tvrdi da vam prodaje 100% učinkovit lokot. Takav jednostavno ne postoji i svaki se da prepiliti unutar minute ukoliko je lopov profesionalac koji uz sebe ima pravi alat.

Naravno da niti naš neće biti nepremostiva prepreka, ali jasno vam je u kojem smjeru ide ideja. Namjera nam je prekinuti lopova u poslu, zbuniti ga, natjerati ga da se uspaniči i odustane", objasnio je Idzkowski, pa dodao da su prva testiranja imala izvanredne rezultate.

"Kemikalija koju smo osmislilii toliko smrdi da će većinu unutar pola metra natjerati da im se okrene želudac. Čak 99 volontera koji su pristupili testiranju su se odmah ispovraćali. Također, riječ je o kemikaliji koja se lako uvlači u kožu i odjeću, pa će lopovi i o tome morati voditi računa, sve i da tijekom krađe nose gas maske".

Premda Idzkowski očekivano nije htio otkriti o kakvoj je kemikaliji riječ, potvrdio je da je dobila sve potrebne certifikate i da neće biti u suprotnosti sa zakonima unutar SAD-a, ali i država Europske unije. 

Jedan lokot će stajati 99 dolara (680 kuna), a nastavili se projekt u željenom smjeru, prvi će do kupaca stići u lipnju 2017. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju