Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj Kober iz američkog Buffala iza kauča je pronašla sliku za koju se vjeruje da bi mogla biti 'Pieta' naslikana od samog Michelangela.


Nedovršena slika bila je iza kauča duže vremena, a na to je mjesto dospjela nakon što ju je obitelj skinula sa zida nakon što ju je jednom prilikom pogodila teniska loptica. Martin Kober je sliku pomaknuo s mjesta prije nekoliko godina te je želio dobiti točnu procjenu vrijednosti slike, donosi britanski Independent.

Vezani članci Slika s mačkom Izazov izluđuje korisnike društvenih mreža, možete li uočiti mačku na slici? Slika nije dostupna Michelangelo kao 13-godišnjak naslikao 'Muku sv.Ante'

Nakon što su neki stručnjaci posumnjali da je riječ o Michelangelovom djelu, u Ameriku se uputio vodeći stručnjak za djela ovog velikog umjetnika, Antonio Forcellino. Forcellino je sliku pogledao i uvjeren je kako se radi o Michelangelovom djelu.

Forcellino je istaknuo kako je ova verzija puno ljepša os onih verzija koje postoje u Rimu i Firenci. Sve one najvjerojatnije su nastale kao priprema za 'Pietu', Michelangelovu svjetski poznatu skulpturu koja je postavljena u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu. Pieta prikazuje Isusa koji sjedi u krilu Djevice Marije.

Ukoliko bi se potvrdila autentičnost ove slike, ona bi mogla vrijediti i do 300 milijuna dolara. Sama slika u američku obitelj je došla preko snahe Koberovog pradjeda kojoj je sliku poklonila njemačka barunica. Prije nego je djelo bilo u vlasništvu njemačke obitelji navodno je bilo izloženo u dvjema katedralama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju