Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan velikih slova

SRETAN VAM MEĐUNARODNI DAN CAPS LOCKA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Računalno urlikanje već 13 godina ima svoj službeni međunarodni blagdan.

Danas se obilježava Međunarodni dan Caps Locka, jedne od osnovnih funkcija na računalnoj tipkovnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Super računala USPJEŠNA PRIČA HRVATSKE IT INDUSTRIJE - Proizvode plasiraju na tržište veće od 100 milijuna ljudi Slika nije dostupna Čuvaju ga na svakom koraku... Obama je najveći izazov za tajne službe

>> VIDEO Bill Gates priznao: 'CTRL+ALT+DELETE' je bila pogreška!

Njezinim se paljenjem aktiviraju velika slova, a konstatntno pisanje njima smatra se deranjem i kršenjem internetskog bontona.

S obilježavanjem je prvi počeo Derek Arnold još 22. listopada 2000. godine, a sve je zamislio kao parodiju. On kaže da je 'Međunarodni dan Caps Locka svjedočanstvo jedne slaboumnosti određenih pojedinaca na Zapadu jer najveći dio svijeta piše pismima koja ni ne poznaju razliku između velikih i malih znakova'.

'Stoga savjetujem da se nasmijete svakome tko navede ovaj dan kao razlog što ignorira lokalne tipografske običaje: takve osobe samo prave budale od sebe', rekao je Derek.

U međuvremenu se pojavila i 'samoproglašena službena stranica Međunarodnog dana Caps Locka', koja svojim potpuno suludim dizajnom pridonosi Derekovoj parodiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene