Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mogli smo imati jedan gumb...'

VIDEO Bill Gates priznao: 'CTRL+ALT+DELETE' je bila pogreška!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bill Gates se na nedavnoj donatorskoj konferenciji na Harvardu ispričao zbog famozne funkcije 'Ctrl+Alt+Delete'.

Suosnivač Microsofta i najbogatiji čovjek na svijetu Bill Gates ispričao se zbog postojanja jedne od najpoznatijih funkcija u operativnom sustavu Windows - 'Ctrl+Alt+Delete'.

Pročitajte i ovo Studiranje (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatski studenti na svjetskim sveučilištima ''U Hrvatskoj se traži ogroman broj činjenica, a na Oxfordu da kažete svoje mišljenje i argumentirate ga...'' Slika nije dostupna među najboljima Predsjedničina kći primljena na najprestižnije svjetske fakultete: Katarina Kitarović od jeseni je studentica Harvarda

>> Tron slijedi NJEGA - Bill Gates je najbogatiji Amerikanac već 20 godina

Ta kombinacija triju tipki, bez kojih nije moguće započeti rad na računalu (pod uvjetom da ono od korisnika zahtijeva lozinku), pokazala se prekompliciranom za mnoge korisnike.

'Mogli smo imati samo jedan gumb, ali tip iz IBM-a koji je dizajnirao tipkovnicu nije nam ga htio dati', rekao je Gates tijekom nedavne donatorske konferencije na Harvardu, sveučilištu na kojem je studirao, ali nikada i diplomirao.

Pokušao je objasniti smisao (ne)slavne kombinacije, ali je onda samog sebe prekinuo i, popraćen smijehom iz publike, zaključio: 'To je bila pogreška'.

Dio o 'Ctrl+Alt+Delete' na gotovo jednosatnoj snimci s Harvarda počinje od 16:35.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene