Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tijeku je velika potraga za odbjeglom cirkuskom slonicom koja je jučer ujutro pobjegla iz belgijskog cirkusa B&W.


Slonica je zadnji put viđena kako u punom trku prelazi kolnik u Maksimiru, bježeći navodno od – dosade?!

Vezani članci Slika nije dostupna Dvije odbjegle slonice pronađene na autobusnoj stanici Slika nije dostupna VIDEO: Divljačko zlostavljanje slonice u cirkusu

“Ponašala se vrlo čudno u zadnje vrijeme, izgledala je kao da se dosađuje, bila je pasivna i jedva je jela”, kaže William, 46-godišnji trener slonova, “što i nije tako čudno obzirom na sve primamljive zvukove i svjetla iza ograde.”

“Ove prekrasne divlje životinje ustvari su poznate po svojim pokušajima bijega, i snažnoj želji za slobodom”, dodao je William.

Još uvijek nije jasno kako je slonica pobjegla, obzirom da je ograda za slonove jutros izgledala sasvim netaknuta. Ostali slonovi su se mirno izležavali, i svi su još na broju.
“Ja mislim da se ona zaogrnula svojim plaštom za nevidljivost i da je onda samo mirno išetala”, rekla je Iva (5), promatrajući ostale slonove.

Kako stvari stoje, slonica je na putu prema svom zavičaju: nakon jučerašnje bezuspješne potrage, tim stručnjaka koji je traži još uvijek je na terenu. Za nadati je da se slonica negdje dobro zabavlja.