Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je poljski svećenik došao na zamisao da na ulasku u svoju crkvu postavi elektronički senzor za očitavanje otiska prsta, posebno ga namijenivši školskoj djeci, kako bi što lakše kontrolirao tko je od njih bio na misi, izvijestio je dnevni list Gazeta Wyborcza.


Učenici će svaki put kad uđu u crkvu, tijekom predstojeće tri godine morati prisloniti prst na senzor, čime će se evidentirati njihova prisutnost na misama. Ako se nakon tog razdoblja ustvrdi da su na misi bili 200 puta, bit će oslobođeni ispita što ga moraju proći prije pristupanja krizmi, prenosi list. Učenici južnoga poljskog grada Gryfow Slaski kazali su kako im se zamisao svećenika Grzegorza Sowe, koji ju je predložio, sviđa.

Vezani članci Oznaka za opasnost u blizini škole u centru Zagreba - 3 Dok se roditelji pitaju trebaju li djeca s kacigama do škole, Bandić tvrdi: ''Ako cigla padne nekome na glavu, podnosim ostavku'' Crkva, ilustracija Crkve dobile upute za organizaciju misa: Na ulazu dezinficijens umjesto svete vode, broj vjernika nije ograničen

'To je u redu. Ne moramo stajati u redovima da bismo dobili svećenikov potpis kojim se potvrđuje da smo bili na misi', rekla je jedna učenica. Poljska je, uz Španjolsku, zemlja s najviše rimokatoličkih vjernika, a nedjeljne mise redovito su dobro posjećene. (Hina)