Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Video snimka divovske hobotnice koja se popela na vrh otvorenog akvarija osvojila je internet tumačenjima da je pokušala pobjeći.


"Nije se radilo o pokušaju bijega", kazao je glasnogovornik akvarija u Seattleu Tim Kuniholm o videu u kojem se muška hobotnica Ink penje po staklenoj stijenci akvarija. "Životinja je istraživala njegove granice."

Vezani članci Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr/Miranda Cikotic/PIXSELL) Bjegunac za kojeg navija cijela Hrvatska sinoć upao u stupicu, ali se uspio izmigoljiti: "Bio je izmučen, mislili smo da je to to" Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr/Miranda Cikotic/PIXSELL) Vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik: "Valjda se osjetio ugroženo. Bilo je ljudi u blizini"

Zaposlenici akvarija vratili su njezine krakove natrag u bazen, a gornji dio akvarija ipak je zatvoren kako bi se znatiželjna životinja zadržala u njemu, kazao je Kuniholm.

"Hobotnice su po prirodi vrlo znatiželjne i u ovom slučaju Ink je bio posebno predan", kazao je.

Ink je divovska pacifička hobotnica. Ta vrsta hobotnica prosječno teži oko 40 kilograma i ima promjer od šest metara. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook