Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ugrožen moderni trend

Polako dolazi kraj omiljenoj zabavi na društvenim mrežama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijuni selfija objavljuju se na društvenim mrežama svaki dan, ali ta praksa je ugrožena novim pravilom - zabranom snimanja selfie fotografija.

Pojedina najpoznatija mjesta u Londonu zabranjuju korištenje štapa za snimanje selfieja, isto je i na jednoj francuskoj plaži, a iranskim nogometašima zabranjeno je slikanje selfija sa ženskim obožavateljicama, piše news.com.

Pročitajte i ovo Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi

Katrina Barry, direktorica Contiki odmora kaže da će turisti morati razviti osjećaj za tu vrstu fotografija. 'Mislim da selfie neće nestati, naši gosti vole selfije. Mi promoviramo deset najboljih selfija tjedno. Mislim da se utjecaj odnosi samo na štapove za selfije, kako bi ljudi osvijestili koje su implikacije u tome što nose sa sobom', kaže Katrina.

Skandal zbog 'selfija': 'Oduzmite joj titulu jer se druži s neprijateljem!'

Dva su razloga zbog kojih se zabranjuje uporaba štapa za selfie: sigurnost i poštovanje prema drugima. Ukoliko selfie pokušate snimiti na svetim mjestima kao što su Ho Chi Minh u Vijetnamu, vrlo će vas brzo izbaciti.

Evo gdje su sve zabranjeni selfieji:

1. London, Velika Britanija

Pojedina glavna turistička odredišta u Londonu zabranila su korištenje štapa za selife jer bi njima mogli ozlijediti ostale ili im štapom zakloniti atrakciju koju su došli vidjeti.

Wembley Arena, O2 Arena i Brixton Academy zabranit će ulaz onima koji sa sobom nose štap.

2. Iran

Iranskim nogometašima zabranjeno je snimati selfije s navijačicama, zbog straha da bi fotografije mogle biti korištene kao političko oružje. Naime, ženama je u Iranu općenito zabranjeno dolaženje na utakmice muških momčadi.

3. Južna Koreja

U Južnoj Koreji zabranjeno je korištenje štapova za selfieje samo pojedinih brandova, jer vlasti naglašavaju da ukoliko oni nisu odobrili brand, štap bi mogao uzrokovati kvar kod drugih elektronskih naprava. Zabrana ne stoji samo na riječima. Ako je prekršite suočavate se s kaznom od oko 200.000 kuna ili zatvorskom kaznom od tri godine.

4. Garoupe, Francuska

Plaža na jugu Francuske zabranila je potpuno snimanje selfija, jer kažu da ono kvari doživljaj ostalih kupača. Selfije nazivaju 'hvalisanje'.

5. Jezero Tahoe, California, SAD

Zaposlenici ovog turističkog odredišta toliko su zabrinuti za trend fotografiranja posjetitelja jezera s medvjedima koji žive u blizini, da su ovoj opasnoj praksi morali stati na kraj zabranom selfieja.

6. Hadž, Meka, Saudjska Arabija

Godišnje islamsko okupljanje u Meki selfijem žele zabilježiti mnogi mladi muslimani, što je razljutilo islamske klerike. Stoga su zamolili posjetitelje da prestanu snimati i objavljivati svoje fotografije s hadža jer se to kosi s muslimanskim vjerskim uvjerenjima o skromnosti.

7. Pamplona, Španjolska

Trčanje s bikovima u Pamploni dovoljno je opasno. A ako pri tom želite snimiti i selfie s bikom koji vam je za petama, dodatno ugrožavate svoju sigurnost. Prošle je godine muškarac kažnjen s 30.000 kuna jer se fotografirao na spomenut način.

8. New York, SAD

New York je prva američka savezna država koja je zabranila ljudima da se sami fotografiraju s opasnim životinjama.

9. Australian Open

Australci su prvi koji su zabranili korištenje štapa za selfie, i to na Austalian Openu jer kažu kako je ta moderna naprava ometalo za igrače i ostale gledatelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene