Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada SAD- a započela je hitnu akciju zabrane pet kemikalija koje su korištene za izradu sintetičke ‘trave’, novog hita među američkim 'klincima'.


Proizvodi, koji se mogu pronaći na internetu, te u nekim specijaliziranim dućanima, nedavno su postali vrlo popularni među tinejdžerima, ali i mladima općenito.
‘Ovakve mješavine trava, koji se prodaju pod legalne, te se tvrdi da imaju učinak i djelovanje prave ‘napušenosti’, kakvo uzorkuje marihuana, postale su iznimno popularne’, kazali su službenici.

Vezani članci Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac Crnogorska policija zaplijenila pola tone marihuane - 1 Policija u Crnoj Gori zaplijenila pola tone marihuane: 85 paketa prevoženo kamionom uz PVC koševe za talijanskog kupca

>> Djeca čiji su roditelji 'pametniji' više puše 'travu'

>> Seljak patke hranio marihuanom

Izgleda kako će, barem u Americi, ovakve kemikalije vjerojatno uskoro biti stavljene ‘u isti koš’ s kokainom i heroinom. Inače, unatoč tome što prodaja ‘lažne trave’ trenutno doživljava svoj procvat na tržištu, državni službenici tvrde kako su zaprimili iznimno mnogo slučajeva pritužbi od strane policije ili bolnica što se ovog proizvoda tiče, pa je tako DEA ili ‘Drug Enforcement Administration’ u srijedu pokrenula tridesetodnevni proces kako bi što hitnije zabranila kemikalije koje se koriste u izradi sintetičke droge.

Proizvođači ‘lažne trave’, populariziraju ove proizvode, te ih na tržištu predstavljajuna imenima kao što su Spice ili K2, a sve to rade kako bi ‘maskirali svoju stvarnu namjeru’, tvrdi DEA- ina glasnogovornica Barbara Carreno. Liječnici i stručnjaci tvrde kako bi ova lažna trava vrlo lako mogla biti uzročnica napadaja, halucinacija, te na kraju i ovisnosti, prenosi BBC.

U međuvremenu, oni ‘željni’ ‘blaženog‘ stanja kojeg uzrokuje marihuana, a očito i ova lažna, preporučuju proizvođačima da jednostavno zamijene mješavinu trava, te upotrijebe neke druge, ovoga puta- legalne kemikalije.