Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ružičasti dijamant od 34,64 karata prodan je u utorak na dražbi u New Yorku za 40 milijuna dolara, čime je postignut novi rekord za aukcijsku kuću Christie's.


Riječ je o jednome od najvećih i najljepših ružičastih dijamanata na svijetu, prema riječima direktora Odjela za nakit u Christie'su Francoisa Curiela.

>>Dijamant koji je prodan za 21,5 milijuna dolara!

Anonimni kupac telefonom je dogovorio uplatu 39.323,750 dolara, što je više od milijun dolara po karatu za kamen iz bivših rudnika dijamanta u južnoj Indiji, objavio je Christie's.

Ružičasti dragulj nekoć je pripadao kraljevskoj obitelji iz Hyderabada, a od 1960. godine londonskoj podružnici draguljarske kuće Van Cleef & Arpels. Draguljarska tvrtka dijamant je kupila za 46.000 funta, što odgovara današnjoj svoti od 1,3 milijuna dolara, ostvarivši na taj način ogroman profit, izvijestili su iz Christie'sa.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Boris Milošević, prvi politički predstavnik hrvatskih Srba na proslavi Oluje I svjetski mediji pišu o Oluji: "Na proslavi prvi puta sudjelovao visoki predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj" Slika nije dostupna 'Pali' sudionici: Ovako je izgledala spektakularna pljačka dijamanata