Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekord za bezbojni dijamant

Dijamant koji je prodan za 21,5 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aukcijska kuća Christie's na dražbi je ponudila dijamant čuvenog austrijskog nadvojvode Josipa Augusta koji je prodan za 21,5 milijuna dolara.

Ponuđeni je dijamant prodan za 21,5 milijuna dolara što je rekordna cijena za bezbojni dijamant. Postignuta cijena je znatno iznad očekivane cijene od 15 milijuna dolara. 76,02- karatni dijamant je besprijekoran, a stigao je iz rudnika Galaconda u Indiji, a takvi su dijamanti poznati po bistrini, javlja APTN.

>> Christie's na aukciji nudi 78-karatni dijamant

Nije poznato tko je kupac dijamanta. 'Mislim da je kupljen od strane nekoga tko će ga izložiti u muzeju, ako je to slučaj, onda ćemo znati gdje će kamen biti izložen', rekao je Alfredo J. Molina, predsjednik 'Black Star' draguljarnice.

Svjetski rekord,što se nakita tiče, postavljen je u studenom 2010. godine, također u Ženevi. Tada je Londonski draguljar Laurence Graff platio nešto više od 46 milijuna dolara za 24,78-karatni dijamant intenzivne ružičaste boje kojeg je odmah nazvao 'Graff Pink'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene