Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ribič iz Illinoisa ulovio je neobičnu vrstu ribe u lokalnom jezeru, koja tom podneblju nikako ne pripada.


Iako je ribič prvo pomislio kako je uhvatio piranu u jezeru Lou Yaeger, biolozi su otkrili kako se radi o vrsti 'paku', kojoj je prirodno stanište u Amazoni.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Trenutak u kojem se tv voditelj suočio s najvećom zmijom na planeti Slika nije dostupna VIDEO Prva ovogodišnja snježna oluja: Okovao ih snijeg i hladan vjetar

Riba je karakteristična po tome što ima zube slične ljudskima, a inače se hrani orašastim plodovima, podvodnom vegetacijom i puževima pa ne predstavlja prijetnju ljudima. No, postoje i drugačija svjedočanstva.

>> Biste li se voljeli susresti s ovom ribom?

Jedno od njih dolazi s Papue Nove Gvineje, gdje su paku ribe donesene devedesetih godina prošlog stoljeća, kako bi se obogatila lokalna mrjestilišta. Britanski pustolovni ribič Jeremy Wade tvrdi kako lokalno stanovništvo paku ribu zove i 'rezač testisa', zbog toga jer je jedan lokalni ribič nasmrt iskrvario nakon što mu je nešto odgrizlo testise u rijeci. U istoj rijeci nalazi se i riba paku pa su lokalni ribiči zaključili kako je zubata riba jedina mogla napraviti takvo što, prenosi Metro.

Biolozi Ureda za prirodne resurse u Illinoisu tvrde kako je ulovljena riba vjerojatno nekoć bila kućni ljubimac, kojeg su vlasnici pustili iz akvarija u jezero. U SAD-u, ako se počinitelje uhvati, prijeti im ozbiljna kaznena prijava.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.