Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povuklo je more nakon tsunamija?

Ribari mrežama izlovili torbu sa 11 milijuna jena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam mjeseci nakon katastrofalnog potresa i razornog tsunamija koji je poharao istočnu obalu Japana, jedna je koćarica u svojoj mreži izvukla neobičan ulov - torbu punu novca.

Sretni ribari pronašli su 766.800 kuna u protuvrijednosti japanskih jena, no vlasnik te torbe japanskim je vlastima nepoznat, ali pretpostavlja se kako je na otvorenom moru završila prilikom povlačenja mora nakon tsunamija.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Ribari su torbu izvukli s morskog dna blizu obale grada Ofunato Cityja u prefekturi Iwate, prenosi Daily Mail. 'Smatramo da je torba nestala u katastrofi, jer nitko ne bi bez razloga bacio toliku svotu novca', istaknuo je gradski dužnosnik Kou Ueno.

Ribari i kapetan koćarice dobili su priznanje zbog prijavljivanja pronalaska torbe s novcem, a ako se kroz narednih šest mjeseci ne utvrdi njezin vlasnik, novac će podijeliti sretni pronalazači.

Neka predviđanja ističu kako bi ostaci koji plutaju morem mogli kroz tri godine doploviti i do obale SAD-a, a jedan ruski brod uočio je ostatke i kod otočja Midway na Tihom oceanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene