Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Većina ovo ne zna

Razbijeno 10 mitova o razgovorima za posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom odlaska na intervju za posao vjerojatno većina ljudi smatra kako je osoba koja vodi razgovor detaljno pripremljena, zna sve o kompaniji za koju radi i poslu za koji konkuriraju potencijalni zaposlenici.

David Couper, trener za karijere iz Los Angelesa kaže da je takvo mišljenje zabluda. 'Zapravo, većina osoba koje vode razgovor za posao su slabo pripremljeni', rekao je Couper koji je nekoliko godina radio u odjelu za ljudske resurse i sam bio u toj poziciji. 'Najčešći zahtjev na razgovoru za posao je: Recite mi nešto o sebi. Oni koji vode razgovor traže nekoga tko može obaviti posao, uklopiti se u radnu sredinu i ne uzrokovati nevolje. Ako pokažete da možete biti takvi, dobit ćete posao', rekao je Couper te savjetovao da je bolje ne pričati o sebi već o onome što biste postigli na poziciji za koju konkurirate te treba ilustrirati to već stečenim radnim iskustvom, ako ga imate, piše Forbes.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

>> Traženje posla tijekom radnog vremena: Evo kako!

On je razbio deset mitova za koje većina vjeruje da su istiniti kada se radi o razgovoru za posao:

1. Osoba koja vodi razgovor za posao potpuno je spremna

Osoba koja vodi intervju vjerojatno previše radi i umorna je. Možda vaš CV nije ni pogledala niti razmislila o vašim kvalifikacijama.

2. Osoba koja vodi razgovor za posao postavlja dobra pitanja

Mnogi niti ne pripreme pitanja unaprijed. Najčešće će vas zamoliti da kažete nešto o sebi, a kasnije će, vrlo je vjerojatno, nešto improvizirati.

3. Ako vas pitaju: 'Želite li nešto popiti?', žele da prihvatite ponudu

Osobe koje vode razgovor za posao, u pravilu osjećaju potrebu biti pristojni te vam ponude piće, ali ne žele da kažete kako biste rado popili šalicu čaja jer će ga morati ići napraviti. Ukoliko vidite bocu ili bokal vode na stolu, možete odgovoriti potvrdno, ali ako u vidiku nema napitka, zahvalite i odbijte ponudu.

4. Osoba koja vodi intervju želi dodatne materijale kao što su preporuke

Ako niste dizajner ili pisac koji nosi svoj rad, nema potrebe zanemarivati potencijalne poslodavce dodatnim materijalima.

5. Postoji ispravan odgovor na pitanje osobe koja vas inetrvjuira

Kada vam postave teško pitanje, zapravo ih zanima kako ćete se nositi s njim više nego sam odgovor.

6. Vaši bi odgovori trebali biti kratki

Većina osoba koje vas intervjuiraju ne žele razmišljati o sljedećem pitanju. Dok god pričate o stvarima koje interesiraju vašeg budućeg poslodavca, on će vas slušati.

7. Vještine su važnije od fizičkog izgleda

Mnoga istraživanja pokazuju da je izgled važan i iako nije presudan, zasigurno osobe koje vode računa o svom izgledu imaju veće šanse da će dobiti posao.

8. Kada vas pitaju gdje se vidite za pet godina žele da pokažete ambicije

Ono što zaista žele je da pokažete volju da ostanete na istom poslu unedogled i sretni.

9. Ako su vas pozvali na intervju, radno mjesto je još uvijek otvoreno

Često je za radno mjesto menadžera već odabran netko unutar kompanije.

10. Najkvalificiranija osoba obično dobije posao

Couper tvrdi da je i sam zapošljavao manje kvalificirane, ali pristupačnije osobe nego one koje su imale kvalifikacije, ali su se činile kao da će s njima biti teško raditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene