Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bus u punoj brzini

Putnici porodili Sarajku u autobusu na slovenskoj autocesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarajka Enisa Huseinović rodila je zdravu djevojčicu u autobusu nedaleko Postojne.

Prava drama odvijala se u autobusu na liniji Zürich-Sarajevo, koji je autocestom u punoj brzini vozio u blizini slovenske Postojne, kad je dobila trudove i iznenada počela rađati žena iz Sarajeva, nastanjena u Švicarskoj, no sve je sretno završeno uz pomoć putnika koji su bili "babice", a dijete i majka prebačeni su u rodilište u Ljubljani.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Mjesto nesreće na A6 Završen očevid Nesreća na A6: Sudarila se dva teretna vozila, jedno u potpunosti izgorjelo

Enisa Huseinović iz Sarajeva, čiji je muž Enis ostao Zürichu jer su prinovu očekivali tek za mjesec dana, rodila je zdravu djevojčicu.

"Bila je panika i osjetio sam nervozu putnika, a bili smo na autocesti gdje se nisam mogao zaustaviti, ali sam nazvao hitnu pomoć", ispričao je za ljubljanske "Novice" vozač autobusa Fadil Skulić, dodavši da je sve bilo još uzbudljivije jer se događalo usred noći.

Srbija: Rodila u autobusu

Vozilo je zaustavio na prvoj benzinskoj crpki, gdje ih je dočekalo stručno medicinsko osoblje, ali im je preostalo samo prerezati pupčanu vrpcu te potom majku i dijete prebaciti u ljubljansko rodilište, jer su se za sve ostalo prije toga pobrinuli majka i putnici.

"Babice su bile tri hrabre djevojke, ali pupkovinu nismo smjeli prerezati", kazao je Skulić, priznavši da je jedno vrijeme bio u šoku od iznenađenja i uzbuđenja.

"Drama je trajala oko pola sata, a svega se zapravo i ne sjećam od silne 'frke' koja je zavladala. Pritekle smo u pomoć i sve je dobro završilo, makar sam tek sada svjesna da je moglo završiti i drukčije", ispričala je Aldina Karić iz Lukavca u BiH, jedna od djevojaka koje su pomagale pri iznenadnom porodu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene