Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li ikada pomislili da je netko od vaših kolega ili šefova psihopat? Evo nekoliko znakova prema kojima možete prepoznati psihopata u svom uredu.


Komunikologinja i stručnjakinja za govor tijela, Lillian Glass, nedavno je napisala knjigu 'Govor tijela lažljivca' te je surađivala s FBI-em pomažući im u otkrivanju prevaranata. U jednom dijelu svoje knjige bavi se načinima na koji se može prepoznati radite li s psihopatima.

Vezani članci Poslovne djevojke Radile od kuće ili u uredu, uvijek nađu vremena za snimanje vrućih prizora na radnom mjestu Slika nije dostupna On prati svaki vaš pokret i svaku vašu riječ na radnom mjestu

Ovo su neki od načina prepoznavanja psihopata.

U razgovoru često koriste prošlo vrijeme

Opsežne studije pokazuju da psihopati često u razgovorima koriste prošlo vrijeme što je jasan znak da nisu 'prisutni' u sadašnjosti.

Često koriste uzročno posljedične veze

Istraživači na sveučilištu British Columbije otkrili su da psihopati češće od ostalih ljudi koriste fraze popu 'zbog', 'zato što' i 'tako da'.

Puno pričaju o svojim potrebama

Psihopate rijetko kad zanima netko drugi i zato često govore o svojim osnovnim potrebama kao što su hrana, mjesto stanovanja, odjeća i izlasci pri čemu sugovornika zatrpavaju gomilom informacija jer govoreći o tome koriste mnogo više riječi od prosječnog čovjeka.

Tamna strana Fejsa: Statusi na Facebooku mogu otkriti tko je psihopat!

Ne preuzimaju ni odgovornost ni krivicu

Oni najčešće misle kako su upravo oni žrtve i vjeruju kako uvijek i u svemu imaju pravo. 'O sebi će pričati hvalospjeve i za sve okriviti druge pritom ne preuzimajući odgovornost za svoje postupke', kaže Glass.

Izbjegavaju odgovore

'Psihopat će lagati ili čak izbjegavati informaciju kad ih nešto pitate, ali odgovor biste mogli izvući iz njih ako malo preformulirate pitanje. Stručnjaci su dokazali da je to zbog načina na koji je njihov mozak 'umrežen', kaže Lillian Glass.

Govor tijela im nije u skladu s onim što govore

Psihopati često govore jedno dok svojim govorom tijela ukazuju na nešto sasvim drugačije. Primjerice, dok vam govori 'ne' glavom će kimati kao da govori 'da', piše Business Insider.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook