Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novost na sjeveru Španjolske

Prostitutke moraju nositi reflektirajuće prsluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prostitutke koje ordiniraju gradićem u sjevernom dijelu Španjolske morat će ubuduće nositi reflektirajuće prsluke.

Naime, grad njihov posao želi učiniti što sigurnijim za sve sudionike prometa te će prostitutke biti vidljivije vozačima po noći te će se tako smanjiti broj nesreća. No, ukoliko dame noći koje radno vrijeme provode na cesti izvan Els Alamusa u Kataloniji ne stave žute flouroscentne prsluke morat će platiti 40 eura kazne.

Pročitajte i ovo Stop zlostavljanju, ilustracija DVOJAC IZ NOĆNE MORE Dvije Ukrajinke organizirale mrežu prostitucije u BiH: Novačile djevojke, zlostavljale ih i prisiljavale da prodaju svoje tijelo Radnici na pokretnoj traci u Fordu dobivaju ezoskeleton prsluke (Foto: Profimedia) Za lakši posao Revolucija u Fordu: Radnici na pokretnoj traci dobili "robotske prsluke"

>> Podignuta minimalna dob za prostitutke

Policija se opravdava odlukom govoreći kako odluku nisu donijeli samo zato što je riječ o prostitutkama već zato što predstavljaju opasnost za sudionike prometa. Naime, 2004. godine je donešen zakon po kojem pješaci na glavnim cestama moraju nositi vidljivu odjeću pa 'rat' između policije i prostitutki traje već mjesecima otkad ih je policija krenula kažnjavati.

Procjenjuje se kako u Španjolskoj djeluje 300 tisuća prostitutki. Prostitucija kao takva kod njih nije legalna, no legalno je zarađivati prodajom seksa. U Španjolskoj je uobičajen prizor prostitutke kako pokraj ceste traži mušterije te je nedavno istraživanje pokazalo da svaki četvrti Španjolac plaća za seks.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene