Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Studenti pri useljenju nisu imali tople vode ni grijanje, a bežični internet još uvijek čekaju'.


Revoltirana poskupljenjem domskog smještaja, Tena Mutnjaković, mlada dama koja priprema zadnji ispit na studiju novinarstva na FPZG-u, objavila je na Facebook stranici Studenskog doma "Stjepan Radić" duhovitu fotografiju koja je dobro nasmijala brojne njezine kolege i supatnike.

Vezani članci Studenti pozivaju na prosvjed Zagrebački studenti pozivaju na prosvjed protiv COVID potvrda Student s COVID potvrdom nudi posao Trebaš ući u Poštu/Finu, ali ne možeš? Nema problema, student s COVID potvrdom nudi posebne usluge

Naime, Mutnjaković je za nedaće je optužila zadnjih godina popularne dežurne krivce - iluminate - tajno društvo koje je u 1776. godine u Ingoldstatu osnovao bivši isusovac i filozof Adam Weishaupt.

"NAPOKON sam shvatila što stoji iza poskupljenja domova, malo sam istraživala na netu i nije mi jasno kako ovo nisam shvatila ranije. Dala sam si truda i to pokazala slikom", napisala je Mutnjaković, koja se na uvjete u hrvatskim studentskim domovima požalila i ranije (vidi link). 

STUDENTI SE HLADE PROPUHOM Ovako se živi u hrvatskim studentskim domovima

"Zapravo sam kroz šalu željela naglasiti koliko su apsurdni razlozi i objašnjenja poskupljenja koja je ponudio SC u Zagrebu. Na ideju sam došla jer stalno čitam članke o poskupljenju, odnosno zato što je svaki od njih nedorađen i zato što nigdje nisu iznesene najbitnije činjenice", rekla je Munjaković i dodala:

"Primjerice, tko je bio zadužen za obnovu? Kakav se materijal koristio? Zašto je onaj tko je za siječanj platio stanarinu u 12. mjesecu platio staru cijenu, a oni koji su plaćali u siječnju za tekući mjesec novu? Zašto su sobe napravljene loše i nekvalitetno? Ne stavlja se dovoljno naglasak na činjenicu da studenti pri useljenju nisu imali tople vode ni grijanje, odnosno da bežični internet još uvijek nemaju".

"Vidjela sam te sobe iznutra! Nisu bili u stanju ni pločice u nekima oprati, ni ručkice za ormariće zašarafiti kako treba. Na Savi svjetlo na hodnicima gori cijelu noć – bilo nekog na hodniku ili ne – i pitam se zašto? Pa eto, kad se ima šta se ne bi trošilo...a onda to studenti pokrivaju", pojasnila je Mutnjaković, čije riječi prenosi portal Moj faks.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju