Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaje se na eBayu

Prodaje se Einsteinovo pismo Bogu, početna cijena 3 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pismo koje je rukom napisao slavni fizičar Albert Einstein godinu dana prije smrti, a u kojemu je pisao o svojim pogledima na vjeru, bit će prodano na eBayu ovoga mjeseca, a početna cijena slavnog 'pisma o Bogu' je 3 milijuna američkih dolara, priopćila je aukcijska kuća.

'Po mom mišljenju, ovo pismo je stvarno od povijesne i kulturne važnosti budući da su to osobna i privatna razmišljanja nedvojbeno najpametnijeg čovjeka 20. stoljeća', rekao je Eric Gazin, predsjednik aukcijske kuće Auction Cause sa sjedištem u Los Angelesu koja će provesti prodaju na eBayu.

Pročitajte i ovo Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 1 Viđeno - kupljeno Država se rješava imovine: Na licitaciji automobili za 100 eura, radni strojevi, pa čak i naplatna kućica Ilustracija Prijeti mu uhićenje Kineski milijarder ima plan kako se se dodatno obogatiti - spermom. Ali ne bilo kakvom: "Ovo je prilika da se spasi budućnost čovječanstva"

Einstein je napisao to pismo na njemačkom jeziku filozofu Eriku Gutkindu 3. siječnja 1954. nakon što je pročitao njegovu knjigu 'Choose Life: The Biblical Call to Revolt'.

>> U Londonu izložen mozak Alberta Einsteina

'Riječ Bog za mene je samo izraz, produkt ljudske slabosti, biblijska kolekcija poštenih, no ipak primitivnih legendi koje su same po sebi pomalo djetinjaste i nijedno objašnjenje, ma koliko vješto bilo, ne bi me moglo uvjeriti u suprotno', napisao je u pismu Einstein.

Anonimni prodavač pisma, koje se nudi s originalnom omotnicom, poštanskom markom i žigom, kupio ga je na dražbi u Londonu 2008. godine za 404 tisuće dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene