Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča ispričana u 2,1 milijun točkica

Ovo NIJE fotografija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon portreta oca, za kojeg mu je trebalo 210 sati i gotovo 3,2 milijuna točkica, umjetnik Miguel Endare je ovog puta napravio portret nepoznatog čovjeka koji ima nevjerojatnu životnu priču.

Još jedno genijalno umjetničko djelo mladog američkog umjetnika Miguela Endare koji se proslavio zapanjujućom tehnikom crtanja tj. 'točkanja' napravivši portret svojeg oca za kojeg mu je trebalo godinu dana.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Slika nije dostupna Genijalna umjetnost Evo što se može napraviti s 3,2 milijuna točkica!

Slike koje prenosi portal This is Colossal podsjećaju na fotokopije, no pogledate li pobliže vidjet ćete da je zapravo jedno genijalno umjetničko djelo stvoreno od točkica.

Iza ove nevjerojatne tehnike stoji priča koja oduzima dah. Ovog je puta Miguel izdvojio 138 sati 'točkanja' u humanitarne svrhe.

>>Evo što se može napraviti s 3,2 milijuna točkica!

Čovjek na ovim fotografijama zove se Benjamin Kyle, nama je napoznat, ali vjerovali ili ne niti Endara ga ne poznaje. Njegova priča seže još u 2004. godinu kada je pronađen u jednom kontejneru iza restorana u američkoj Georgiji. Sa sobom nije imao nikakve dokumente, patio je od teških opeklina i bio gotovo slijep. Odveden je u bolnicu u kojoj je dobio ime prema inicijalima restorana brze hrane kod kojega je pronađen.

Dijagnosticirana mu je retrogradna amnezija, što znači da se gospodin Kyle ne može sjetiti događaja koji su se dogodili prije vremenskog perioda u kojem je uzrokovana amnezija.

Iako su mu ga spasili, život Benjamina Kylea postao je izuzetno kompliciran. Otisci prstiju, DNK testovi, gostovanja u nacionalnim i međunarodnim vijestima i popularnim emisijama poput dr. Phila, nisu pomogli Benjaminu da sazna tko je on zapravo bio.

Kako vlasti nisu mogle odgonetnuti tko je zapravo on, nije mu dan nikakav identifikacijski dokument te je tako ostao bez socijalne i zdravstvene sigurnosti zbog toga gospodin Kyle nije mogao dobiti posao ili pak biti prihvaćen u beskućnike.

>>Pogledajte što ovaj čovjek može učiniti u samo 60 sekundi!

Nakon 8 godina Bijela kuća je konačno odlučila pomoći g. Kyleu pri dobivanju novog identiteta. Pokrenuta je peticija kojom se mora skupiti 25.000 potpisa, rok za predaju je Božić.

Na sebi svojstven način mladi umjetnik Endara odlučio je pomoći te čovjeku bez identiteta poklonio 2.1 milijuna točkica, medijsku popularnost i tko zna možda će baš zbog ovoga gospodin Kyle skupiti ostatak potpisa i dobiti identitet.

U nastavku vam donosimo video u kojem možete pogledati cijelu priču o žrtvi amnezije, Benjaminu Kyleu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene