Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boris Fjodorov

Pretrčao maraton na temperaturi od MINUS 38 stupnjeva Celzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Fjodorov krenuo je na solo maraton iz sela Ojmjakona do Tomtora i natrag.

Boris Fjodorov (37), draguljar iz sibirskog grada Jakutska, ne boji se ekstremno niskih temperatura pa je na samu Novu godinu krenuo na solo maraton iz sela Ojmjakona do Tomtora i natrag.

Pročitajte i ovo Ilustracija zimski uvjeti Znate li koja se vozila najviše kvare na ekstremnoj hladnoći? Opasnosti na prometnicama zbog snijega Minusi u pripremi Zima je pokazala pravo lice, a dijelovi Hrvatske tek će ga sada vidjeti: Građanima je upućeno važno upozorenje

Maraton je počeo na temperaturi od minus 31 stupanj Celzija, a otprilike dva sata padao je i snijeg, a nakon toga je temperatura pala na minus 38.

'Kada je snijeg prestao padati postajalo je sve hladnije i hladnije. Od otprilike trećeg sata trčao sam na minus 38 i bilo je prilično teško', rekao je Fjodorov za ruski list na engleskom jeziku The Siberian Times.

Odlično raspoloženi otvorili maraton - Princa je čuvala baka

'Boljele su me noge, bio sam umoran... ali sam si cijelo vrijeme govorio da moram izdržati cijeli put, da moram završiti, da ne smijem odustati.' 'To je bio moj prvi maraton, ali sam siguran da nije i posljednji', istaknuo je. Fjodorov je pretrčao nešto više od 42 kilometra za pet sati i osam minuta. Stanovnici Ojmjakona priredili su mu toplu dobrodošlicu.

'Stvarno sam uživao u maratonu', rekao je Fjodorov. 'Volim trčati na ekstremnim temperaturama, vrućini ili hladnoći, i želio bih organizirati budući maraton na još nižoj temperaturi - minus 50 ili minus 60 stupnjeva Celzija.' Za usporedbu, maraton na Sjevernom polu 2013. održao se na temperaturi od minus 28 stupnjeva Celzija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene