Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dobroj formi

Prešli stotu, a svaki dan idu na posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao radnici koji mogu pružiti primjer svim ostalim u SAD-u proglašeni su Hedda Bolgar Bekker i Mazerine Wingate. Heddi je 102 godine, a Mazerine je godinu mlađi.

Heddsa je rođena daleke 1909. godine. U Beču je diplomirala psihologiju, a u SAD je pobjegla od nacista 1938. godine. Svoj život je posvetila promicanju prava siromašnih žena. Svaki dan prima pacijente od 16 do 29 sati tjedno, drži predavanja te se pojavljuje na TV-u, a usput i piše.

Pročitajte i ovo Umirovljenici u Zagrebu - 8 Kako žive najstariji Život na financijskom rubu: Svaki drugi umirovljenik u Hrvatskoj na korak je do siromaštva Čuvanje dostojanstva starijih (Foto: Dnevnik.hr) Starost u Hrvatskoj Bez njih bi ovi ljudi bili izgubljeni i zaboravljeni: "Živimo s njima, kao djeca smo im"

Mazerine Wigtate je rođen 1910. godine i napustio je školu nakon šestog razreda kako bi radio na farmi. Tijekom Velike depresije radio je na izgradnji cesta, a karijeru je započeo prije 40 godina kad bi većina otišla u mirovinu. Svaki dan vozi na posao i u pošti odradi četiri sata. Tajna dugovječnosti, po njemu je, u tome što nikad nije pušio ni pio te redovno ide u crkvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene