Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČAROBNA BLAGDANSKA BAJKA

Premijerno izvedena predstava Orašar u kazalištu Trešnja

PR
PR
Čarobnu blagdansku bajku Orašar, u Gradskom kazalištu Trešnja uprizorio je redatelj Paolo Tišljarić, kao dramsku predstavu prema Hoffmannovoj bajci Orašar i mišji kralj. Predstavu je adaptirala dramaturginja Lada Kaštelan, a u Trešnji je postavljena u suradnji s partnerom predstave, Lidlom Hrvatska.

 Premijeru predstave koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju i slobodi mašte, ovoga petka nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života kao što su Petra Kurtela, Marijana Mikulić, Tamara Vrdoljak, Sanja Pilić, Ante Krstulović, Ivan Veljača i drugi.
PR PR
U ulozi Orašara je Marin Klišmanić, djevojčicu Marie igra Dubravka Lelas, u ulozi njezinog brata Fritza je Matija Čigir, primabalerinu Ernestinu utjelovit će Ivana Bakarić, Silvio Mumelaš je u ulozi strica Drosselmeiera, a Vini Jurčić u ulozi Luise. U ostalim ulogama nastupaju Hrvoje Barišić, Karla Brbić, Ana Vučak Veljača, Paško Vukasović, Jure Radnić, Krunoslav Klabučar, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Aleksandra Naumov, Kruno Bakota, Sanja Hrenar, Luka Bulović.
PR PR
Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografkinja je Blaženka Kovač Carić, rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec, a plakat je dizajnirala i ilustrirala umjetnica OKO.
Predstava je namijenjena i malima i velikima, a u Trešnji će igrati kroz prosinac i siječanj. Svi će u njoj moći naći nešto za sebe, ako je budu gledali otvorenih očiju i srca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od utorka ulaznice online Ogroman red pred HNK-om: Građani stoje na kiši i čekaju da bi kupili ulaznice za Orašara Slika nije dostupna HNK: "Riječ je promo materijalu" Hasanbegović: "Intendantica kao Neron s balkona gleda sirote ljude u redu, naručeno je i snimanje dronom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene