Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CSI Pseća kakica

Preko DNA pseće kakice dolaze do neodgovornog vlasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stambenom kompleksu u kojem živi 241 pas, vlasnici su obavezni dati DNK uzorak svojeg ljubimca da bi se otkrilo tko ne skuplja izmet.

Stambeni kompleks Twin Ponds u mjestu Nashua u New Hampshireu, u kojem se nalazi 339 stanova, ima vlasnike pasa koji imaju ukupno 421 psa. Da ono što psi u šetnji ostave za sobom ne bi izmaklo kontroli, stanari su se dogovorili i uveli sustav 'Poo Prints' koji je osmislio BioPet Vet Labs iz Knoxvillea u Tennesseju.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Psi - 1 Blagoslov pasa Ljubav je to koja se teško može opisati: ''Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su oni ušli u moj život i izliječili moje srce''

Svaki vlasnik dužan je dati uzorak sline svog ljubimca, koji se uzima pomoću običnog laboratorijskog štapića, i koji ide u bazu podataka. Ukoliko se pronađe nepokupljeni pseći izmet, sustav s 99.9-postotnom sigurniošću identificira psa, te time i vlasnika koji nije počistio za svojim ljubimcem. Za takav propust plaća se kazna koja može iznositi i do 1000 dolara.

'Ovo nije nikakav nadzor tipa 'Velikog Brata' iz 'Tisuću devetsto osamdeset četvrte'. Naš program radi samo ono što mi želimo i što upravitelj zgrade želi: potičemo vlasnike da čiste za svojim psima' kaže Jim Simpson iz BioPeta. (Agencija Vlm)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene