Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduran izazov

Polizao cijeli rukohvat u podzemnoj za 1 dolar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan američki tinejdžer prihvatio je izazov koji je izazvao gađenje kod mnogih. Polizao je cijeli rukohvat na podzemnoj stanici u New Yorku za jedan dolar.

'Ako vas netko izazove da poližete bilo koju javnu površinu, savjetujem vam da odaberete zahodsku dasku u javnom wcu', rekao je Charlels P. Gerba, mikrobiolog na Sveučilištu u Arizoni. Nadodao je kako je sigurnije polizati javni wc nego rukohvat u javnom prijevozu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Slika nije dostupna Sukob s policijom VIDEO Brutalno uhićen jer je - spavao u vlaku!

Gerba je istraživao količinu bakterija koje žive na javnim mjestima. Ustanovio je da na zahodskoj dasci u javnom wcu živi oko pedesetak bakterija, dok je na rukohvatu u javnom prijevozu čak nekoliko tisuća različitih bakterija.

>> Biste li ikad očekivali njih u javnom prijevozu?

'Iako se izložio više od 300 tisuća bakterija, sumnjam da će se dječak sa ove snike razboliti. Mi svi imamo bakterije u našim ustima koje su normalne i pružaju nam zaštitu', rekla je Mary Jo Kasten, asistentica profesora medicine na Mayo Clinic. Kasten je rekla kako je veća vjerojatnost da se osoba razboli od poljupca nego od lizanja rukohvata na javnoj površini, premda sumnjamo da će ga nakon ovoga itko htjeti poljubiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene