Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobični domovi

Evo kako se živi u stanovima MANJIMA od 10 kvadrata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih nekoliko godina sve je veća potražnja za malim stanovima. Mnogi od njih veličine su tek desetak kvadratnih metara.

Nakon što se povećao ineteres za 'neobičnim domovima' i 'jedinstvenim mjestima', ljudi koji žive u njima objavljuju sve više snimki u kojima objašnjavaju kako su uredili svoj životni prostor i zašto im se ondje sviđa živjeti.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Hrvoje Krešić, videozid - 4 PRIJETI LI KOLAPS? Analiza Hrvoja Krešića: Tri su najvažnija razloga za divljanje cijena nekretnina u Hrvatskoj - "Stvoreno je usko grlo na tržištu..."

>> Nevjerojatno: Od derutne garaže stvorio remek djelo od stana

Mnogo je onih koji uspiju pretvoriti svega nekoliko kvadratnih metara u idilične domove i prava mala umjetnička djela. Ova četiri stana spadaju u najzanimljivije, prema procjeni internetske stranice Mashable.com.

Dom od 7,2 kvadratna metra

U borbi za namanji stan u SAD-u, vjerojatno je pobjedio vlasnik doma velikog svega 7,2 kvadratna metra - Luke Clark Tyler koji živi u New Yorku.

Njegov stan često ima i funkciju ureda. Tyler, naime, spava na sklopivom kauču, mikrovalnu je smjetio u ormar, a stol se nalazi između kauča i ormara. Kaže kako mu nije bilo teško organizirati prostor s obzirom na to da je arhitekt.

Dom od 7,4 kvadratna metra

Beren Harrington živi na drvetu, a njegov je dom više od sedam metara iznad tla. U Parlin Pondu, Beren je sagradio 'kućicu' pazeći da 'ne ozlijedi drvo'. Ima jednu sobu s krevetom i stolom. Kuća je pomalo nekonvencionalna. Naime, nema kupaonicu niti kuhinju, ali pogled s nje je predivan.

Dom od 8,2 kvadratnih metara

Jedan od prvih vlasnika koji se još 2007. godine pohvalio sićušnošću svoga doma je Jay Shafer iz SAD-a. U tako malom stanu cijeli taolet mu stane pod tuš, a krevet se nalazi iznad kuhinje. U posljednjih deset godina, Shafer je živio u tri različite kuće i sve su bile manje od 20 kvadrata metra. Kako sam kaže, manji domovi mu omogućuju da živi sporije, a pomaže i drugima koji žele tako živjeti, da pronađu malene stanove.

Dom od 8,3 kvadratna metra

Stan koji unajmljuje Felice Cohen na Manhattnu za 700 dolara mjesečno nema ni 8,3 kvadratna metra. Ovaj mali stan smješten je blizu Central Parka.


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene