Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U majčinoj utrobi

Pogledajte kako nastaje ljudsko lice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlog zbog kojeg ljudsko lice izgleda upravo tako, svodi se na jedan dio lica koji je vjerojatno ignoriran tijekom života, a to je žlijeb između gornje usne i nosa.

Fascinantan time-lapse pokazuje 3D animaciju ljudskog lica zabilježene ultrazvukom između prvog i trećeg mjeseca nakon začeća. Ova snimka pokazuje kako se dijelovi lica 'sastavljaju' u maternici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata

Tri glavna dijela sastaju se u sredini gornje usne, stvarajući time žlijeb koji je različit kod svake osobe i ovisi o genetici. Oni su žarište iz kojeg rastu druge crte lica. Također su indikatori anomalija. Na primjer, gladak žlijeb može biti znak fetalnog alkoholnog sindroma koji se događa kod majki koje za vrijeme trudnoće konzumiraju alkohol.

'Ovaj zadivljujući proces, dijelovi koji se spajaju kako bi nastalo prepoznatljivo ljudsko lice, događa se u maternici između drugog i trećeg mjeseca. Ako se tada ne dogodi, neće nikada', objašnjeno je u dokumentarcu objavljenom na BBC-u.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene