Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razlog zbog kojeg ljudsko lice izgleda upravo tako, svodi se na jedan dio lica koji je vjerojatno ignoriran tijekom života, a to je žlijeb između gornje usne i nosa.


Fascinantan time-lapse pokazuje 3D animaciju ljudskog lica zabilježene ultrazvukom između prvog i trećeg mjeseca nakon začeća. Ova snimka pokazuje kako se dijelovi lica 'sastavljaju' u maternici.

Vezani članci Beba u opasnim situacijama Tata obožava strašiti rodbinu stavljanjem djeteta u opasne situacije, provjerite kako im diže tlak Slika nije dostupna Jednogodišnja djevojčica 'nosi' vlastitu sestru

Tri glavna dijela sastaju se u sredini gornje usne, stvarajući time žlijeb koji je različit kod svake osobe i ovisi o genetici. Oni su žarište iz kojeg rastu druge crte lica. Također su indikatori anomalija. Na primjer, gladak žlijeb može biti znak fetalnog alkoholnog sindroma koji se događa kod majki koje za vrijeme trudnoće konzumiraju alkohol.

'Ovaj zadivljujući proces, dijelovi koji se spajaju kako bi nastalo prepoznatljivo ljudsko lice, događa se u maternici između drugog i trećeg mjeseca. Ako se tada ne dogodi, neće nikada', objašnjeno je u dokumentarcu objavljenom na BBC-u.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.