Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijeli vas projekt ne bi smio stajati puno više od stotinjak kuna.


Ukoliko niste obožavatelj klasičnih klima uređaja ali biste ipak htjeli posjedovati nešto što će vam rashladiti sobu u vruće ljetne dane, poslušajte savjet ovog korisnika YouTubea i sastavite svoju malu 'sam svoj majstor klimu' za otpilike stotinu kuna i bezu puno muke.

Vezani članci Tvornice zagađuju zrak (Foto: Dnevnik.hr) Prijete li nam novi ratovi zbog klimatskih rizika? ''Svijet riskira pojavu više sukoba..." Slika nije dostupna Pogledajte kako na jeftin i učinkovit način rashladiti sobu

Naime, sve što vam je za nju potrebno jest stolni ventilator i plastična cijev, odnosno jedna obična malo veća kutija (stiropor je zgodno rješenje jer ga je lako izrezati) i led iz frižidera.

Dolaze suše i poplave: Poremetit će se globalno tržište, cijene hrane će rasti

Takva 'hladnjača' je sjajno rješenje sobe prosječne kvadrature te će vam omogućiti da spustite temperaturu za koji stupanj, sasvim dovoljno da je u njoj lakše živjeti.

Dobro je znati i da mali ventilatori ujedno ne troše previše energije, a zgodna je stvar i to što kutiju možete lako skloniti jednom kada ispuni svoj cilj.

Naravno, ne očekujte da ćete postići identičan učinak kao da posjedujete klasičan klima uređaj, ali vjerojatno ćete biti zadovoljni rješenjem, baš kao i mnogi ljudi koji su ostavili komentar ispod videa. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook