Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planovi unaprijed

U planu izgradnja prvog restorana na Mjesecu - s dostavom na kućnu adresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lanac pizzerija Domino's odlučio je zapapriti svojoj konkurenciji i otvoriti restoran - na Mjesecu.

Riječ je zapravo o javnom ratu Domino'sa i Pizza Huta koji je započeo 2001. godine kad su iz Pizza Huta dostavili pizzu astronautima na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Iz Domino'sa su odgovorili prošle godine kad su slavili 25 godišnjicu svog postojanja u Japanu. Tada su organizirali natjecanje u kojem je pobjednik dostavljao njihove pizze sat vremena i za to bio plaćen 170 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani zgroženi Zadarska Hitna naručuje pizzu preko broja 194! Slika nije dostupna I Sjeverna Koreja pizzu ima Otvorena pizzerija u zemlji u kojoj sve dolazi na kapaljku

No, sada Domino odlazi još jedan korak dalje. Angažirali su agenciju koja im je smislila projekt restorana na Mjesecu. Tvrtka pretpostavlja da će cijeli projekt stajati oko 13,4 milijardi funta od čega će se 4,5 milijardi potrošiti na transport 70 tona građevinskog materijala i opreme za izradu pizza. Kako bi smanjili troškove u obzir uzimaju mogućnost korištenja prirodnih materijala na samom Mjesecu.

Projekt uključuje kupolasti restoran na dva kata dužine oko 26 metara, a pizze će se proizvoditi u podrumu. Iz Domino's poručuju kako još ne znaju točan datum otvaranja restorana, no da će se projekt zasigurno ostvariti jer očekuju da će u budućnosti na Mjesecu živjeti sve više astronauta te kasnije i građana Mjeseca koji će morati - jesti, a oni će im osigurati i besplatnu dostavu na kućnu adresu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene