Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pogledajte ih!

Ovo su najveći ZOO vrtovi na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je osam najvećih zooloških vrtova na svijetu.

Kriteriji za određivanje najvećeg zoološkog vrta na svijetu različiti su. Sve ovisi o tome što se podrazumijeva pod pojmom 'najveći'. Mjeri li se broj vrsta koje se nalaze u njemu ili njegova ukupna površina. Ukoliko se vodimo za potonjim, tada je teksaški Red McCombs Wildlife najveći ZOO vrt na svijetu, ali on je sa svojom površinom od 4856 hektara dom samo 20 vrsta životinja. Na listi koju je objavio portal Touropia u obzir su uzeta oba kriterija, i površina i broj vrsta koje se nalaze u vrtu.

Pročitajte i ovo Spašavanje bjeloglavog supa - 4 na oporavku u ZOO-u Veličanstvena zaštićena ptica zalutala na - zagrebačku obilaznicu. Neizvjesno je hoće li se oporaviti, ali jedna je stvar dobar znak Slika nije dostupna Sastavljen najveći puzzle na svijetu

8. Columbus ZOO & aquarium

Ovaj neprofitni ZOO vrt nalazi se u američkoj saveznoj državi Ohio. Dom je pet tisuća životinja, raspoređenih u 700 vrsta i podijeljenih na geografske regije svijeta. Vrt planiraju dodatno proširiti, kako bi se u njemu našlo mjesta za polarni okoliš i afričku savanu.

7. Zoološki vrt u Moskvi

Jedan od najstarijih vrtova u Europi, moskovski je ZOO za posjetitelj otvoren još davne 1864. godine. Danas ima više od šest tisuća životinja u 927 vrsta i ima površinu od oko 22 hektara, što ga čini najvećim ZOO vrtom u Rusiji.

6. Zoološki vrt u San Diegu

Ovaj je ZOO vjerojatno najpopularniji na svijetu, a dom je za četiri tisuće životinja u 800 vrsta. Sunčana klima južne Kalifornije pogodna je za mnoge životinje, a gotovo se sve 'glavne' životinje ovoga vrta nalaze na otvorenom.

5. Zoološki vrt u Torontu

S površinom od 287 hektara ovaj je vrt najveći u Kanadi. Dom je za 16 tisuća životinja, koje predstavljaju 491 vrstu. Životinje su podijeljene u sedam geografskih regija, indo-malezijsku, afričku, američku, tundru, australoaziju, euroaziju i kanadsku.

>> Prva beba kajman u povijesti zagrebačkog ZOO vrta!

4. ZOO u Bronxu

Najveći zoološki vrt u SAD-u otvoren je 1899. godine u New Yorku. Ima površinu od 107 hektara, udomljuje više od četiri tisuće životinja u 650 vrsta, od kojih su mnoge ugrožene.

3. Pekinški zoološki vrt

Ovaj je ZOO 1906. godine osnovala dinastija Quing. Dom je za 14,5 tisuća životinja u više od 450 vrsta kopnenih i više od 500 vrsta vodenih životinja. Ima površinu od 89 hektara. Pekinški je zoološki vrt vjerojatno najpoznatiji po mnoštvu kineskih endemskih vrsta, kao što su pande, koje su ujedno i njegova najpopularnija atrakcija.

2. Zoološki vrt u Berlinu

Najstariji i najpoznatiji ZOO u Njemačkoj otvoren je 1844. godine u Berlinu. Ima površinu od 34 hektara i više od 17 tisuća životinja u 1.500 vrsta, a vrt je s najviše vrsta na svijetu.

1. Henry Doorly ZOO

Vrt u Nebraski dom je za oko 17 tisuća životinja u 962 vrste. Prostire se na više od 53 hektara površine. Dom je najvećoj pokrivenoj močvari i najvećoj pokrivenoj pustinji na svijetu, a ima i najveću kolekciju mačaka u Sjevernoj Americi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene