Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti su se na takvo rješenje odlučile nakon što je jedna djevojka (15) podletjela pod tramvaj i poginula.


Kako bi ljudi ovisni o svojim pametnim telefonima ubuduće što manje stradavali u prometu, gradske vlasti u Augsburgu su počele postavljati semafore doslovno na pločnike!

Vezani članci Cure i mobiteli (Foto: thechive.com) Djevojke ostale nasamo s mobitelima i odlučile se malo zabaviti Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) SDP: ''Ne pamtimo kad su zadnji put novinarima zabranjeni mobiteli u njihovom radu, a sve u svrhu skrivanja informacija od hrvatske javnosti''

Vlasti su se na takvo rješenje odlučile nakon što je nedavno poginula jedna 15-godišnja djevojka, međutim potez nisu svi dočekali s oduševljenjem.

Naime, neki su gradske oce prozvali zbog suludog trošenja novca poreznih obveznika, no analize govore da ideja i nije baš toliko suluda.

Tipkanje na mobitel dok hodate bi uskoro moglo voditi u zatvor!

Jedna studija izrađena na razini Europske unije ukazala je na to da čak dvadeset posto pješaka uopće ne reagira pravodobno na signale na semaforu, dok su brojke u SAD-u još gore.

Statistika u Sjedinjenim Američkim Državama govori da je broj nesreća, u kojima je pješacima bila odvučena pažnja, od 2010. godine do danas skočile za 35%!  

Pa ako uzmemo u obzir da u New Jerseyju razmišljaju o tome da pješake počnu kažnjavati čak i zatvorskim kaznama ukoliko ne odlože svoje pametne telefone dok prelaze ceste, augsburški model se i ne čini tako loš. Pogledajte u nastavku kako to izgleda u spomenutom njemačkom gradu.