Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderni zombiji

Počelo postavljanje semafora na pločnike jer se ljude ne da urazumiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti su se na takvo rješenje odlučile nakon što je jedna djevojka (15) podletjela pod tramvaj i poginula.

Kako bi ljudi ovisni o svojim pametnim telefonima ubuduće što manje stradavali u prometu, gradske vlasti u Augsburgu su počele postavljati semafore doslovno na pločnike!

Pročitajte i ovo Pametni telefon postao je nešto bez čega danas ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu Huawei donosi Dnevno više od dvije tisuće puta dotaknemo ekran: Najčešće aktivnosti koje radimo na pametnim mobitelima Slika nije dostupna uskok pokrenuo istragu Pao zaposlenik šibenskog zatvora: Švercao drogu i mobitele zatvorenicima

Vlasti su se na takvo rješenje odlučile nakon što je nedavno poginula jedna 15-godišnja djevojka, međutim potez nisu svi dočekali s oduševljenjem.

Naime, neki su gradske oce prozvali zbog suludog trošenja novca poreznih obveznika, no analize govore da ideja i nije baš toliko suluda.

Tipkanje na mobitel dok hodate bi uskoro moglo voditi u zatvor!

Jedna studija izrađena na razini Europske unije ukazala je na to da čak dvadeset posto pješaka uopće ne reagira pravodobno na signale na semaforu, dok su brojke u SAD-u još gore.

Statistika u Sjedinjenim Američkim Državama govori da je broj nesreća, u kojima je pješacima bila odvučena pažnja, od 2010. godine do danas skočile za 35%!  

Pa ako uzmemo u obzir da u New Jerseyju razmišljaju o tome da pješake počnu kažnjavati čak i zatvorskim kaznama ukoliko ne odlože svoje pametne telefone dok prelaze ceste, augsburški model se i ne čini tako loš. Pogledajte u nastavku kako to izgleda u spomenutom njemačkom gradu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene