Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dentalna higijena

Plaća je plaća: Posao mu je prati zube jednoj od najopasnijih životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da vodenkonji godišnje ubiju nekoliko stotina ljudi, nije loše uz sebe imati mito.

Premda nilski konji fizički ne djeluju tako zastrašujuće, ni izbliza toliko kao neke morske psine, nema nikakve sumnje da su među najopasnijim životinjama na svijetu.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Lav (Foto: Arhiva/AFP) Nisu napuštale nastambe Lažna uzbuna: Divlje životinje ipak nisu pobjegle iz ZOO-a u Njemačkoj

Dapače, ako ćemo uspoređivati te dvije vrste, morski psi su za nilske konje prave male bebe jer statistika ukazuje na to da vodenkonji godišnje ubiju i do nekoliko stotina ljudi (moguće je naći različite podatke, od 500 do 3000 žrtava)!

Ovo uljepša dan: Dva vodenkonja priskočila u pomoć patkici u nevolji

Naime, nilski su konji izuzetno agresivni ukoliko im se drznete zaći na teritorij, a razumijevanja neće imati ni ako osjete da moraju štititi mladunčad.

Ipak, kada se nalaze u zatočeništvu, dopustit će vam da se približite ukoliko su naučili da ste upravo vi taj koji brine o njihovoj dentalnoj higijeni, a sljedeća snimka svjedoči i tome da vas neće odbiti ako ste njihovu dobru volju spremni nagraditi mitom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene