Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budući da vodenkonji godišnje ubiju nekoliko stotina ljudi, nije loše uz sebe imati mito.


Premda nilski konji fizički ne djeluju tako zastrašujuće, ni izbliza toliko kao neke morske psine, nema nikakve sumnje da su među najopasnijim životinjama na svijetu.

Vezani članci Pauk iza prekidača Samo za hrabre: Što biste napravili da vam nožice ovako provire iza prekidača? Uljez u automobilu Iznenađenje! Iz automobila joj iskočio uljez, vriskom je probudila sve susjede

Dapače, ako ćemo uspoređivati te dvije vrste, morski psi su za nilske konje prave male bebe jer statistika ukazuje na to da vodenkonji godišnje ubiju i do nekoliko stotina ljudi (moguće je naći različite podatke, od 500 do 3000 žrtava)!

Ovo uljepša dan: Dva vodenkonja priskočila u pomoć patkici u nevolji

Naime, nilski su konji izuzetno agresivni ukoliko im se drznete zaći na teritorij, a razumijevanja neće imati ni ako osjete da moraju štititi mladunčad.

Ipak, kada se nalaze u zatočeništvu, dopustit će vam da se približite ukoliko su naučili da ste upravo vi taj koji brine o njihovoj dentalnoj higijeni, a sljedeća snimka svjedoči i tome da vas neće odbiti ako ste njihovu dobru volju spremni nagraditi mitom.