Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budući da vodenkonji godišnje ubiju nekoliko stotina ljudi, nije loše uz sebe imati mito.


Premda nilski konji fizički ne djeluju tako zastrašujuće, ni izbliza toliko kao neke morske psine, nema nikakve sumnje da su među najopasnijim životinjama na svijetu.

Vezani članci Tigar - 5 Zoološki vrt u Zagrebu za tigra nema uvjete, a nastamba u Križevcima da? Istražili smo tko smije biti Tarzan u Hrvatskoj Nije im ništa (Foto: sadanduseless.com) - 10 Prave se da im nije ništa, a očito je da su zapeli i da si ne mogu pomoći sami

Dapače, ako ćemo uspoređivati te dvije vrste, morski psi su za nilske konje prave male bebe jer statistika ukazuje na to da vodenkonji godišnje ubiju i do nekoliko stotina ljudi (moguće je naći različite podatke, od 500 do 3000 žrtava)!

Ovo uljepša dan: Dva vodenkonja priskočila u pomoć patkici u nevolji

Naime, nilski su konji izuzetno agresivni ukoliko im se drznete zaći na teritorij, a razumijevanja neće imati ni ako osjete da moraju štititi mladunčad.

Ipak, kada se nalaze u zatočeništvu, dopustit će vam da se približite ukoliko su naučili da ste upravo vi taj koji brine o njihovoj dentalnoj higijeni, a sljedeća snimka svjedoči i tome da vas neće odbiti ako ste njihovu dobru volju spremni nagraditi mitom.