Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Staru izreku da je pas čovjekov najbolji prijatelj potvrdio je jedan labradoodle spasivši svog 73-godišnjeg vlasnika koji je pao u 40 metara dubok klanac u engleskoj pokrajini Cornwall.


Maurice Holder šetao se i u jednom trenutku izgubio tlo pod nogama. Poskliznuo se niz padinu i privremeno izgubio svijest. Njegov vjerni čupavi pratilac Monty cijelo je vrijeme bio pored njega, a kada se 73-godišnjak probudio pas je, kako prenose The Mirror i The Telegraph, pohitao po pomoć do lokalnog puba. Pomoć je ubrzo i stigla do Montyevog vlasnika koji je prevezen u bolnicu zbog ozljede glave i šest slomljenih rebara.

Vezani članci Spašavanje klokana VIDEO Spasili nesretnog klokana koji se smrzavao u jezeru: U naručju ga odveli na sigurno Pas (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Najslađi video: Pas danima ispred bolnice čekao vlasnika. Odbijao otići bez njega

'Monty je apsolutno savršen kućni ljubimac', pohvalio je vlasnik svog ljubimca i spasitelja.

'Ne bih rekao da se uvijek najbolje ponaša, ali on je vjeran i to je ono što je bitno - čovjekov najbolji prijatelj', kazao je 73-godišnji Maurice Holder za svog labradoodlea. Riječ je o pasmini nastaloj križanjem labradora i pudle. (Hina)