Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizaran pozdrav

Papagaj vlasnici rekao 'cheerio' i uginuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tarbu, 55-godišnji papagaj, uginuo je nakon što je svojoj vlasnici rekao svoju posljednju riječ - 'cheerio'.

Papagaj Tarbu posljednji je put pozdravio svoju vlasnicu 89-godišnju Ninu Morgan iz Velike Britanije kada je Nina jednu večer pošla na spavanje. Tarbu je sljedeće jutro bio toliko slab da nije mogao izustiti svoj uobičajeni jutarnji pozdrav 'Hello my darling'. Uskoro je mrtav pao sa svoje njihaljke, piše SWNS.com.

Pročitajte i ovo Zoleka Mandela objavila obitelj Unuka Nelsona Mandele preminula od raka u dobi od 43. godine: "Nastavit će na sve inspirirati" Slika nije dostupna Preko Hrvatske krijumčario zaštićenu vrstu papige

Tarbuova vlasnica vjeruje kako je tajna njegove dugovječnosti u tome što je svaki dan jeo svoje omiljene čokoladice i svaku večer gledao svoje omiljene serije.

>> Nevjerojatno: Papagaj se izgubio pa policiji rekao svoju adresu!

Nina kaže kako je Tarbu imao pravu karizmu, te kako joj je bio od velike pomoći u životu otkada ga je 1957. godine spasila iz ruku okrutnog preprodavača životinja u Tanzaniji.

Tarbu je lajao na pse, dozivao mačke na njihovom 'jeziku', a kada je njegova vlasnica djelomična izgubila sluh izvikivao bi njeno ime kada bi netko pozvonio na vratima.

Nina kaže kako Tarbua nikada nisu učili govoriti nego da je on sve sam 'pokupio usput'. Tarbu je Nini jedino društvo otkada joj je suprug poginuo u prometnoj nesreći 1970. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene