Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Takozvani manspreading se smatra bezobzirnim činom, no dosad su ljudi zbog tog prekršaja bili isključivo izloženi pogrdnim riječima na društvenim mrežama.


Bez obzira koliko bizarno zvučalo, sjedenje raširenih nogu u američkom gradskom prijevozu doista bi vas u konačnici moglo stajati slobode. 

Vezani članci MUP objavio snimku akcije uhićenja dilera Scene kao iz filmova! Objavljena snimka uhićenja dilera u Splitu: "Policija, otvaraj vrata!" Gadovi Gadovi su svuda oko nas, no svejedno nas uspiju iznenaditi niske grane na koje su pali

Lokalni mediji prenose da je njujorška policija prije nekoliko dana uhitila dvojicu muškaraca koji su se vozili previše razdvojenih koljena i ističu da su okrivljeni završili ispred sutkinje koja je obećala odbaciti optužbe ukoliko takvo što više ne ponove.

Iskreno, koliko dugo već sjedite za stolom?

Takozvani 'manspreading' već je dvije godine tema brojnih rasprava na društvenim mrežama, a otvorile su je feministkinje koje su, između ostalog, navele da na taj način muškarci iskazuju svoju dominaciju i nasilno guraju svoju muškost drugima u oči.

Trebamo li se problemom 'manspreadinga' baviti i mi u Hrvatskoj?

Premda se s njihovom interpretacijom suštine problema nisu svi složili, i drugi su počeli ljude koji tako sjede nazivati bezobzirnicima jer, činjenica je, na taj način znaju zauzeti više sjedećih mjesta dok drugi zbog toga prisilno stoje.

Nesvjesno se uništavamo - Hrvatska sjedenjem postaje bolesna

Podsjetimo, zbog 'manspreadinga' na udaru kritika se nedavno našao i slavni glumac Tom Hanks, koji se zbog grijeha ispričao i napomenuo da si je takvo što dopustio u situaciji kada je podzemna željeznica bila poluprazna.

U tom kontekstu rečeno, ostalo je nejasno hoće li policija uhićivati i kada ima dovoljno prostora za sve, ali zato je vrlo jasno rečeno da neće biti kažnjavani isključivo muškarci i da će se ista pravila primjenjivati i na žene.

Stoga, nađete li se uskoro u Sjedinjenim Američkim Državama, pripazite na to koliko vam je koljeno udaljeno od drugog da ne bi završili iza rešetaka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook