Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo su mjere štednje?

Popili 3.500 boca šampanjca više na račun građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč proračunskim rezovima, potrošnja pjenušca postala je imuna na propisane mjere štednje

Broj boca šampanjca koje su popili parlamentarci u Donjem domu engleskog parlamenta najveća je od kada je na vlasti sadašnja koalicija.

Pročitajte i ovo Štednja energije: Ilustracija - 1 Donosi Dnevnik Nove TV Stigla je hladna fronta i teško je ne pojačati grijanje: Tko se više pridržava mjera štednje, Europa i svijet ili mi? Solarni paneli - 2 borba s krizom Još jedan veliki hrvatski grad uvodi mjere štednje struje: "Djelujemo na nekoliko frontova"

Naime, ove godine kupljeno je 8.082 boce skupog šampanjca, što je za 72 posto više u usporedbi s 4.691 boca kupljenih 2010. godine, piše Independent. Iz tih podataka proizlazi da je naručeno oko 1.000 boca više u svakoj godini .

Glasnogovornik Donjeg doma rastuću potrošnju šampanjaca pripisuje povećanom broju društvenih prijema i događaja.

U ovu bocu stane 30 litara pjenušca!

'Veći trend je da se održi više domjenaka nego večera koji privlače veći broj gostiju, i to je razlog povećane potrošnje i prodaje alkoholnih pića', kazao je.

Ranije ove godine Metro je objavio anonimne pritužbe od strane zastupnika vezanih za ugostiteljske i catering usluge subvencionirane na licu mjesta koje su odnosile na zabrinutost zbog 'sramotnog' nedostatka Martinija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene