Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preživjeli smo dosad više smakova svijeta.


Kršćanska organizacija nazivan e-Bible Fellowship prognozirala je da će se apokalipsa dogoditi 7. listopada. I nisu prvi u povijesti koji su iznijeli datum kraja svijeta koji smo, srećom, uspjeli preživjeti.

Sunčeva 'superoluja' uništit će civilizaciju

Vezani članci Čarape i sandale Najstrašnija galerija koju ćete danas vidjeti: Internetom se šire jezive slike muškaraca u sandalama i čarapama Slika nije dostupna Sada znamo kako će izgledati smak svijeta: U Kazahstanu se dan unutar minute pretvorio u noć!

Portal theverge.com izdvojio je neke od tih datuma:

19. svibnja 1910. - previđalo se da će u noći na 19. svibnja Zemlja proći kroz rep Halleyeva kometa, a francuski astronom Camille Flammarion tvrdio je da bi otrovni plin u repu kometa mogao prožeti atmosferu i ugasiti život na planetu. Tako kobnih posljedica ipak nije bilo.

21. prosinca 1954. godine - kućanica Dorothy Martin tvrdila je da je primila poruku s nepoznatog planeta zvanog Clarion koja je sadržavala upozorenje da će 'vrhovno biće' uskoro preuzeti Zemlju. Okupila je skupinu sljedbenika i obećala im da će ih prije uništenja spasiti vanzemaljski brodovi. Potrebe za spašavanjem na kraju ipak nije bilo.

1. siječnja 2000. - uoči ovog datuma puno se pričalo o virusu Y2K i postojao je strah da će, nakon što brojke na računalu prijeđu s 1999. na 2000. doći do globalnog raspada svih računala na svijetu. I njega smo zaobišli i uglavnom bez problema dočekali Novu godinu.

21. svibnja 2011. - propovjednik Harold Camping je pomoću komplicirane biblijske numerologije izračunao da će baš ovaj datum biti posljednji. Nekoliko smakova previđao je i tijekom 1980-ih i 1990-ih pa mu vjerojatno mnogi nisu vjerovali, posebno kada je dan prošao bez većih problema.

21. prosinca 2012. - ovaj datum povezivao se s proročanstvom koje je dolazilo iz kalendara Maya koji se naprasno prekidao u prosincu 2012 godine. Ni ono se nije ostvarilo.

Naravno, postoje i predviđanja za budućnost pa su neki od datuma koje trebamo čekati kako bi vidjeli hoće li doći do smaka svijeta 4. veljače 2016., ali i nepoznati datum 2035. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook