Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20.obljetnica

Ovo je prva fotografija objavljena na internetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva fotografija objavljena na internetu je fotografija benda 'Les Horribles Cernettes', a objavljena je prije 20 godina.

Prije dvadeset godina je objavljena prva fotografija na internetu na kojoj su četiri žene. Riječ je o tadašnjim radnicama i djevojkama znanstvenika CERN-ovog laboratorija koje su tada imale bend 'Les Horribles Cernettes', piše ABC News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Sustav treba reformirati'' Hrvatska i službeno pridružena članica CERN-a: Osvrnuli se na to gdje je danas domaća znanost Šefica CERN-a Fabiola Gianotti (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska postala pridružena članica CERN-a Šefica CERN-a: ''Hrvatski znanstvenici su uključeni u naša istraživanja već gotovo četiri desetljeća''

>> Što je internet? Pogledajte najslađe odgovore 6-godišnjaka!

Fotografija je korištena u prmotivne svrhe, a na internet je dospjela zahvaljući tome što je Tim Bernes Lee, koji je sudjelovao i u nastanku globalne mreže, u to vrijeme radio u CERN-u. Naime, Silvano de Gennaro, autor fotografije radio je kao pomoćnik Bernesa. Kada je Lee krenuo testirati novu mrežu koja bi bila namijenjena i prenošenju fotografija, zamolio je Gennara da mu ustupi fotografije djevojaka iz benda 'Les Horribles Cernettes'. 'Tim je donio fotografije u moj ured i pitao može li ih staviti na web. Tada sam jedva znao što je internet, znao sam samo da ga fizičari koriste za razmjenu informacija', kazao je Gennaro.

>> Google upozorava: Zapadne zemlje pokušavaju cenzurirati internet

Gennaro je fotografiju snimio 18. srpnja 1992. godine što znači da će se ubrzo obilježiti 20 godišnjica nastanka legendarne fotografije. No, ne zna se točan datum objavljivanja na internet.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene