Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Cesta smrti'

Ovo je najopasnija cesta na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egzotična i zanimljiva Bolivija krije i neka prilično opasna mjesta.

Jedno od njih je tako zvana 'najopasnija cesta na svijetu', Yungas Road, kojom od La Paza stižete do Amazone. Cesta duga 69 kilometara vodi preko i niz brda do grada Coroica.

Pročitajte i ovo Bolivija: Više od 2000 policajaca u lovu na krijumčara droge - 1 Traži ga i Interpol Pokrenuta velika akcija policije, love narkobosa iz Urugvaja: "Mobilizirali smo više od 2250 policajaca, više od 144 vozila" Ilustracija Pretraga u Južnoj Americi Policija se pohvalila rekordnom zapljenom: Neki je koriste za žvakanje i čaj, neki za proizvodnju opasne droge

Cesta izgrađena 30-ih godina prošlog stoljeća većim je dijelom urezana u strme litice. Naravno, na ovoj cesti širine do 3,2 metra nećete naći zaštitne ograde! Vrijeme se u kišnoj šumi jako brzo mijenja i problemi mogu nastati i zbog kiše i vrlo jake magle koje su česte u ovom kraju. Ako se vozite iza nekoga, prilične probleme pravit će vam prašina zbog koje ćete teško vidjeti cestu.

>> Na cestama sve više pijanih biciklista

Prema lokalnom pravilu, prednost prolaza ima vozilo koje se kreće uzbrdo, i drugo se vozilo mora zaustaviti uz vanjski rub ceste i propustiti ga. Za razliku od ostatka Bolivije, na ovoj se cesti vozi po lijevoj strani! Procjenjuje se da svake godine 200 do 300 putnika nastrada prilikom vožnje ovom cestom.

Cesta je opasna za vožnju motornim vozilima, no od kraja prošlog stoljeća postala je omiljeno odredište biciklista koji uz vijugavu cestu mogu uživati u prekrasnim krajolicima. Danas su se mnoge bolivijske turističke agencije angažirale u ovom obliku ekstremnog sporta.

>> Nevjerojatna snimka s križanja u New Yorku

O ukusima se ne raspravlja, no na ovoj će cesti svi ljubitelji avanturističkih sportova sigurno doći na svoje! Iako je adrenalin sigurno puno viši u slučaju da se vozite autom i u susret vam dolazi kamion, a kraj vas se litica spušta 600 metara do male rječice na dnu... (svjetskiputnik.hr)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene