Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi znamo da je promet opasan i da treba imati oba oka otvorena tijekom vožnje, no gledajući ovu snimku ne možete ni prebrojiti koliko se ljudi na tom križanju zaista našlo u životnoj opasnosti.


Riječ je o projektu umjetnika Rona Gabriela naziva '3-Way Street' ili Trosmjerna ulica. Snimao je svakodnevno stanje na križanju na Manhattanu, na 28. Ulici i Park Avenue i pokrenuo veliku raspravu na internetu o potrebi za povećanjem sigurnosti u prometu što mu je i bio cilj.

Vezani članci Parkiranje (Foto: Screenshot/YouTube) Sramota na parkiralištu: Postigli su nemoguće i obično parkiranje pretvorili u zabavu za sve Policija, New York, ilustracija (Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL) Novo krvoproliće u SAD-u: Ispred noćnog kluba ubijeno četvero ljudi, a troje teško ozlijeđenih

Na snimci se naime vidi da većina vozača, a posebice biciklisti, jednostavno zanemaruju prometna pravila. No, ništa bolje se ne ponašaju niti pješaci. Gledajući zapravo pred koliko opasnosti se nalazimo svaki dan, nesreće u prometu ne iznenađuju. No, kao i u svemu, potrebno je samo malo tolerancije.

3-Way Street from ronconcocacola on Vimeo.