Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima svojih čari

Ovo je najbolji otok na svijetu. Pogledajte zašto...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Romantični otok Bora Bora proglašen je otokom broj 1 u svijetu. Doznajte što je tako posebno na ovom malenom otoku...

Otok Bora Bora smješten je između Perua i Australije. Od Perua je udaljen 8.197 kilometara, a od Australije 5.981 kilometara. Unatoč udaljenosti od kopna vrlo je popularna turistička destinacija. Ovaj je otok dug svega 10 kilometara, a širok tek nešto više od tri kilometra. Stoga ni ne čudi da se brojni turisti odlučuju na vožnju biciklom kako bi razgledali sve njegove ljepote.

Pročitajte i ovo Napušteni auti na otoku Drvenik Veli - 6 veliki problem FOTO Dalmatinski otok postao groblje automobila, policija počela uklanjati napuštena vozila Ilustracija Mještani ljutiti Kako je mali hrvatski otok postao skladište starih automobila: "Apeliram na odgovorne..."

Brojne lagune ovog otočića rijetko će koga ostaviti ravnodušnim, baš kao i dva vulkana koji su glavna turistička atrakcija. Za one malo odvažnije pruža se i mogućnost hranjena morskih pasa pod vodom. U kavezu, dakako.

Glavni grad otoka je Vaitape, a glavna grana gospodarstva na otoku je turizam, glavni jezici su francuski i tahićanski, no većina stanovnika govori i engleski.

>> Uz bok Bora Bori: Hrvatska ima grad na listi najromantičnijih svjetskih destinacija

Prava poslastica ovog otoka je jelo poisson cru što je zapravo sirova tuna, te mahi-mahi riba sa sokom limete i kokosovim mlijekom, piše Businessinsider.

Kada govorimo o Bora Bori odmah nam na pamet padaju bungalovi na vodi okruženi prekrasnim modrim morem. To doista i jest tako, no da biste jednu noć odsjeli u jednom od tih bungalova morat ćete izdvojiti čak 1.000 dolara samo za tu jednu noć. Ne čudi što je romantični otok Bora Bora proglašen je otokom broj 1 u svijetu, a tako su odlučili urednici U.S. News & World Reporta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene