Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zemlja tisuću otoka

10 najtraženijih hrvatskih otoka među turistima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranica Touropia.com objavila je popis deset među turistima najtraženijih hrvatskih otoka. Slažete li se s njihovim izborom?

Zemlja tisuću otoka, kako nazivaju Lijepu našu, dospjela je i na internetsku stranicu Touropia.com i to ni manje ni više, nego s popisom među turistima najtraženijih hrvatskih otoka.

Pročitajte i ovo Hrvatska na sajmu - 1 svečano otvorenje Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u Zurichu: "Pokušati ćemo ih uvjeriti da je Hrvatska još bliža nego što je bila" Škrip, Brač - 6 Po jednome se posebno ističu FOTO Najstarije su mjesto na otoku, maleno, ali u mnogočemu jedinstveno, čak i izvan Hrvatske: Jeste li znali za Škrip?

10. Krk

Često ga se zove 'zlatnim otokom'. Krk je zapravo mostom povezan s kopnom, što ga čini puno dostupnijim. Otok je to raznolikih pejzaža, u unutrašnjosti se nalaze kamenita brda i plodna polja koja su idealna za uzgoj grožđa. Krk ima i lijepe plaže, a najpopularnije turističke aktivnosti na otoku uključuju ronjenje, vožnju jet skijem, skijanje na vodi i paragliding.

9. Rab

Rab je jedan od najšumovitijih hrvatskih otoka. Dom je mnogim različitim botaničkim vrstama. Jedno od nezaobilaznih odredišta na Rabu svakako je i park Komrčar, u kojem se nalazi i stogodišnja agava. Zbog više od 300 izvora pitke vode, Rab je i jedan od zelenijih otoka Jadranskoga mora, a topla ljeta i blage zime čine ga idealnim turističkim odredištem u bilo koje doba godine.

8. Kornati

Skupina od 130 otoka, otočića i hridi čini dom mnogim vinogradima, maslenicima i vrtovima sa smokvama. Turisti mogu prošetati po nenaseljenim otocima, s kojih se prostire pogled na otvoreno more. Postoje tragovi ljudskog prisustva na otocima još iz doba neolitika, međutim, sustavna sječa šuma i erozija tla uzrok su što su otoci danas nenaseljeni. Ukoliko ste ljubitelji robinzonskog odmora i želite uživati u jednostavnom otočkom životu za vrijeme odmora, Kornati su prava destinacija za vas.

7. Pag

Pag je hrvatski otok s najdužom obalom i najpopularniji kao 'party otok'. Ima mnogo uvala, špilja i lijepih plaža. Plaža Zrće jednako je popularna među turistima kao i među lokalnim stanovništvom. A avanturisti kojima nije strano provesti noć pod vedrim nebom, u paškim će se kampovima osjećati kao kod kuće. Iako kamenit, Pag je otok dobrog vina i nadaleko poznatoga ovčjeg sira.

6. Mljet

Najzeleniji hrvatski otok upravo je Mljet. Veliki su njegovi dijelovi pokriveni šumama. Ostatak su polja, vinogradi i malena sela. Na otoku se nalaze i dva slana jezera, Veliko i Malo Jezero. Nalaze se na zapadnom kraju otoka. Usred Velikog Jezera nalazi se maleni otočić na kojemu je izgrađen benediktinski samostan.

5. Cres

Jedan od najvećih otoka u Jadranskom moru svakako je brdoviti otok Cres. Njegove pitoreskne plaže i uvale čine ga posebnim. Jedna od najpoznatijih atrakcija ovoga otoka svakako je slatkovodno jezero Vrana. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen zapravo je i jedno od najdubljih jezera u istočnoj Europi. Vodeni sportovi, ronjenje i penjanje jedne su od najpopularnijih aktivnosti na Cresu.

4. Brač

Ovaj se veliki otok nalazi nedaleko Splita. Brda, čista voda, borove šume, sve to čini Brač nezaobilaznom turističkom destinacijom. Poznata plaža Zlatni Rat u blizini Bola uvrštavana je na liste najljepših svjetskih plaža, a planina Vidova Gora svakako je mamac za turiste. Popularne aktivnosti na Braču svakako su surfanje, ronjenje i potraga za skrivenim plažama.

3. Korčula

Korčula je najnaseljeniji hrvatski otok. 'Mali Dubrovnik', kako se otok često naziva, stari je grad poznat po svojoj jedinstvenoj arhitekturi. Jedna je od glavnih turističkih atrakcija kuća u kojoj se navodno rodio Marco Polo. Jedna od ljepših građevina na korčuli svakako je katedrala Svetog Marka, koja je građena u romaničko-gotičkom stilu i dovršena u 15 stoljeću.

2. Vis

Ljubitelji vina zacijelo su već čuli za ovaj otok. Zbog svoje je izoliranosti zadržao izvornost i životni stil karakterističan za pedesete godine prošloga stoljeća, a turiste privlači sloganom 'Mediteran kakav je nekad bio'. Kristalno čisto more, osamljene plaže i povijesna jezgra kao i očuvana priroda tu su kako bi zadivile svakog turista koji kroči na viško tlo.

1. Hvar

Brežuljci, spektakularne plaže, bujni vinogradi i buran noćni život čine Hvar idealnom destinacijom za ljeto. Srednjovjekovne hvarske ulice kriju impozantne građevine koje svjedoče burnoj povijesti. Grad Hvar je možda najljepše mjesto na otoku, ali Starigrad je najstarije i svakako ga vrijedi posjetiti, kao i Jelsu. Ukoliko ste avanturistički tip, možete uzeti vodeni taksi i njime otići do Paklenih otoka, koji su u blizini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene