Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekspert otkriva

Ovi znakovi otkrivaju lažljivca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je njemački znanstvenik objasnio znakove koji otkrivaju kada netko laže.

'Dnevno 30 do 40 puta kažemo neistinu', kaže Jack Nasher, profesor na minhenskoj poslovnoj školi. Dodaje kako najčešće lažemo u prvih deset minuta poznanstva s nekim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nekoliko je znakova OVDJE provjerite radite li s psihopatom! Slika nije dostupna Pokazalo istraživanje O ovome se NAJČEŠĆE LAŽE partnerima i djeci

Ipak, savršeni lažljivac ne postoji. Otkrivaju ga mnogi znakovi. 'Kad netko laže, obično se boji da će ga njegov sugovornik otkriti ili da neće dobiti ono što želi', kaže Nasher. Ukoliko, naime, osoba s kojom razgovarate pokazuje neuobičajene reakcije na određenu situaciju, to je najčešće znak da laže, smatra Nasher.

>> Timelapse VIDEO: Dečko postao djevojka u 1 minuti i 43 sekunde

Osim toga, lažljivci najčešće osjećaju krivnju, koja se na licu odražava jednako kao tuga. S druge strane, tijekom razgovora strogo kontroliraju svoje pokrete, piše Focus. 'Lažljivac uvijek razmišlja o tome je li njegova priča vjerodostojna i zbog toga djeluje kao da strogo kontrolira svoje emocije', kaže Nasher. 'S takvim držanjem i kontroliranim pokretima podsjeća na Pinokija, samo njemu ne raste nos', objašnjava.

Unatoč strogo kontroliranoj priči, u djeliću sekunde otkriva se i izraz lica koji pokazuje kako osoba laže, upozorava Nasher. Važno je, stoga, stalno propitkivati osobu i obratiti pažnju na detalje te skakati s teme na temu. Tad se, kaže Nasher, lažljivci obično zbune. 'Možda postoji 'pokerface', ali on ne traje zauvijek', zaključuje Nasher.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene