Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na godišnjem poljoprivrednom sajmu u Škotskoj ovan nazvan Deveronvale Perfection potukao je 20 godina star svjetski rekord nakon što je prodan za vrtoglavih 231.000 funti.


'Znam da mnogi ljudi ove životinje vide samo kao janjeće odreske, no oni su mnogo više od toga. U ova je stada uloženo mnogo truda i novca', kazao je John Yates, čelnik Udruge uzgajivača ovaca pasmine Texel.

Vezani članci Slika nije dostupna Za štrucu čak 150 kuna Slika nije dostupna Abramovič kupio slike Bacona i Freuda po rekordnoj cijeni

Šestomjesečnog ovna nazvanog Deveronvale Perfection uzgojio je stočar Graham Morrison iz Škotske, a kupio ga je farmer Jimmy Douglas. Stručnjaci kažu da je unatoč vrtoglavoj cijeni plaćenoj za ovna ova investicija i više nego dobra. Naime, prijašnji britanski rekorder, ovan Tophill Joe, također pasmine Texel, svojem je vlasniku donio više od milijun funti zarade nakon što ga je 2004. platio 128.000 funti. 'To je bila zaista elitna životinja koja je po svemu iskakala iz prosjeka. Ipak, cijena za koju je prodan Deveronvale Perfection mnoge je iznenadila', dodao je g. Yates. Svjetski rekord do sada je držala ovca pasmine Merino koja je 1989. u Australiji prodana za 205.000 funti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju