Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je snimljeno

Ovakvih stvari ne bi trebalo biti u svemiru...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina studenta s prestižnog američkog fakulteta izvela je eksperiment za koji su im bili potrebni samo hamburger, kamera, i balon punjen helijem.

Petorica studenata sa Sveučilišta Harvard uspjeli su lansirati hamburger u svemir. Uz sponzorstvo lokalnog fast food restorana nabavili su sve što im je bilo potrebno za ovaj projekt.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije" Ilustracija Tijekom prijenosa uživo VIDEO Muskova raketa izgubila kontakt s bazom samo 10 minuta nakon polijetanja

Hamburger su premazali lakom kako bi izdržao put u svemir, povezali ga s GoPro kamerom i GPS uređajem i pričvrstili uz balon punjen helijem. Ova se improvizirana letjelica uspjela dići do visine od 30.000 metara. Na toj je visinu eksplodirao balon i hamburger je počeo padati nazad na zemlju, piše Reuters.

>> Lansirajte kuću u svemir i pogledajte koliko to košta

'Projektil' je sletio 240 kilometara dalje, u Bostonu te zapeo na drvetu. Nekoliko dana kasnije pronašli su ga studenti koji su ga i lansirali u svemir, no nikako nisu mogli doći do njega. Srećom za njih, taj je dan nastupila oluja čiji su vjetrovi srušili ovaj harvardski eksperiment na tlo što je olakšalo studentima da dođu do snimke.

Kako je izgledao put hamburgera u svemir pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene