Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U suradnji znanstvenika s područja psihologije, medicine te stručnjacima za glazbenu terapiju i terapiju prirodom, snimljen je film koji umanjuje stres do 25%.


Priloženi video barem će nakratko umanjiti negativne posljedice stresa.

Vezani članci PR Biti opušten ili upravljati emocijama? U ovo vrijeme i upravljanje je izazov Savladavanje stresa Savladavanje stresa: 3 poteza koja djelotvorno tjeraju životnog neprijatelja

Nakon što su odgledali film, sudionici eksperimenta tvrde kako kadrovi u kombinaciji s glazbom i zvukovima iz prirode imaju utjecaj na smanjivanje stresa.

Stručnjaci koji su snimili opuštajuće kadrove i montirali film, pošli su od teze da postoje velike razlike u tome kako se osjećamo kad se krećemo u vodi, vidimo sunce ili trčimo ulicama grada. Stoga su se koncentrirali na to da bi se ljudi prvo trebali osjećati sigurno. Važno je postići tempo približan tempu otkucaja srca i zatim ga polagano smanjivati, istaknuli su.

Ovo je jednostavan trik koji će vam pomoći u stresnoj situaciji

Kad su snimili film, prikazali su ga skupini zaposlenih osoba. Tijekom filma pratile su se njihove reakcije i otkucaji srca. U sedam minuta gledanja filma, puls im se usporio za 10 posto, a nekima i 25 posto. Sudionici eksperimenta izjavili su da su dobili dojam unutrašnjeg mira i kako im je film bio ugodno iskustvo.

Procijenite sami kako priložen video utječe na vas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook