Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od najstarijeg do sada pronađenog oruđa ovo je starije čak 700 tisuća godina!


Najstarije oruđe kojim su se koristili čovjekovi preci staro čak 3,3 milijuna godina otkriveno je u Keniji, objavio je časopis Science.

Do sada je, naime, najstarije pronađeno bilo čak 700 tisuća godina mlađe od kenijskog, a pripadalo je najvjerojatnije australopithecusu, majmunolikom pretku homo sapiensa.

Oko 150 kamenih komada oruđa pronađeno je kod jezera Turkana u Keniji.

Vezani članci Romualdova pećina u Istri (Foto: AMI, Natura Histrica)2 Veliko arheološko otkriće u Istri: "Imamo nešto stvarno izvanserijsko" Skromni profesor primio je svoju nagradu (Foto: AFP) Profesor velikog srca: Svaki mjesec donira 80 posto svoje plaće siromašnima, a sada je osvojio nagradu od milijun dolara

Arheološko otkriće: Prvi put otkriven najstariji period u kojem je čovjek vatru svakodnevno koristio

'Sigurno je da su artefakti koji su pronađeni obrađeni čovjekovom rukom, kamenom o kamen, i da ih nije oblikovala priroda', kazala je Sonia Harmand, arheologinja a prenosi Independent.

Ovo otkriće potvrda je i jednog prijašnjeg. Naime, 2010. godine istraživači su u Etiopiji pronašli kosti životinja za koje su tvrdili da imaju na sebi tragove oruđa. Kosti su bile stare 3,4 milijuna godina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook