Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lavinu nezadovoljstva kod građana Novog Zelanda pokrenulo je radijsko natjecanje u kojem pobjednik dobiva put u Ukrajinu i mogućnost odabira supruge.


Radio The Rock, čiji se signal čujen na cijelom Novom Zelandu, organizirao je natječaj za kojeg priznaju 'kako bi mogao izazvati nelagodu kod mnogih'.

Vezani članci Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Ukrajinski predsjednik o mogućnosti rata s Rusijom: "To je najgora stvar koja se može dogoditi, no ta mogućnost postoji" Masovna grobnica u Marincima - 3 U Ukrajini pronađeni ostaci tisuća žrtava Staljinovih čistki: Agenti preteče KGB-a ubijali su ih metkom u potiljak, identifikacija nemoguća

Pobjednik uz buduću mladu dobiva i 12 dana smještaja u Ukrajini te oko tisuću petsto američkih dolara za troškove. 'Oni komercijaliziraju nešto što bi trebao biti važan međuljudski odnos', rekla je socijalna aktivistica Sue Bradford.

Pet finalista će proći psihološka testiranja, testiranja o tome koliko su prikladni za brak, a prijatelji i članovi obitelji moraju posvjedočiti o njihovom karakteru, piše Couriermail.com.au.

>> VIDEO: Aktivistice u toplesu protiv ruske politike

'Na kraju putovanja, oboje moraju odlučiti žele li brak ili ne. Mi zapravo nikog ne ženimo niti udajemo, niti dovodimo ženu na Novi Zeland. Pobjednik sam mora izabrati u agenciji, a onda i odlučiti želi li je dovesti kući', rekao je direktor radija Brad King.