Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba na drugačiji način

VIDEO: Aktivistice u toplesu protiv ruske politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam aktivistica ruske ženske grupe 'Femen' u toplesu je održalo prosvjed ispred kijevske policije.

Aktivistice nisu zadovoljne te su odlučile na svoj način kritizirati Rusiju zbog neprestanog utjecaja na Ukrajinu, piše Reuters. Tijekom prosvjeda odvažne aktivistice skinule su majice i pjesmom pokazivale otpor. Nije trebalo puno vremena da ih okruži policija i natjera da uđu u automobile.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Tijekom ispitivanja aktivistice su morale odgovoriti i na pitanja vezana uz prosvjede 27. listopada, koji su bili usmjereni protiv ruskog premijer Vladimira Putina koji je bio u posjeti Ukrajini. 'Prosvjedujemo protiv ruskog pritiska na našu politiku. Imamo na to pravo i to činimo u ime ukrajinskih građana. Imamo pravo na neovisnu državu', poručile su aktivistice.

Dodale su kako su dosad imale puno prosvjeda u toplesu no istraga je počela samo oko prosvjeda vezanih za Rusiju. Točnije, protiv prosvjeda koji su se održali nedaleko ruske ambasade. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene